Image
Bild: Järntorget Fastigheter

Järntorget byggstartar vid Telefonplan

Bygg Järntorget Fastigheter byggstartar 63 studentlägenheter i projektet Videbusken vid Telefonplan i Stockholm.
Publicerad den 12 April 2011
Projektet Videbusken vid Telefonplan. Bild: Järntorget Fastigheter. Bild: Järntorget Fastigheter
Projektet Videbusken vid Telefonplan. Bild: Järntorget Fastigheter.

Järntorget ska själva förvalta bostäderna.

- Inte på flera år har något företag, privat eller kommunalt, påbörjat nyproduktion av studentlägenheter i Stockholm Stad. Därför är det extra roligt att få bygga dessa bostäder om 23 kvadratmeter i nära anslutning till Konstfack och Telefonplan, säger Carl Bohman, projektledare på Järntorget Fastigheter AB.

Under senare år har Järntorget Fastigheter även byggt 42 hyresrätter för egen förvaltning i Abrahamsberg. Koncernen letar också aktivt efter mark för att bygga ytterligare 1 000 hyresrätter eller studentlägenheter för egen förvaltning inom de närmsta fem åren.

Järntorgetkoncernen är verksam i Stockholms län inom byggnation, projektutveckling av bostäder samt förvaltning av egna fastigheter. Bolaget har över 1 500 bostäder i projektportföljen och producerar bostäder i egen regi samt åt externa beställare. I koncernen ingår helägda dotterbolag så som Järntorget Bostad, Järntorget Bygg, Järntorget Fastigheter samt Byggnads AB Abacus.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Skoglund: "Bankerna är lite mer njugga nu"

Bolag JM har lämnat in sin delårsrapport för första kvartalet 2024 och det är en ganska belåten Johan Skoglund som möter pressen i sin allra sista presentation som vd och koncernchef för bolaget. För även om finansieringsbyxorna har krympt lite de senaste åren och intäkterna på riksnivå har minskat så går bolagets försäljning upp med 60 procent mot föregående års rapport. – Vi planerar att starta fler bostäder i år än vi gjorde 2023, säger den avgående vd:n och koncernchefen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige