Image

Investorägda Näckström i Simrishamnssatsning

Bygg Simrishamns Bostäder och Näckström Fastigheter siktar på att bygga drygt 120 bostäder i en helt ny stadsdel i Simrishamn. Första spadtaget planeras till våren 2013.
Publicerad den 30 Juli 2012

Näckström Fastigheter är ett nystartat Investorägt fastighetsbolag, ett systerbolag till vård- och omsorgsbolaget Aleris. Vd är Rikard Edenius.

Tanken är att Näckström ska utveckla och projektera den del av projektet som omfattar lägenheter för trygghets- och äldreboende. Verksamheten ska sedan drivas av Aleris.

- Vi har nu tecknat en avsiktsförklaring avseende fortsatt samarbete och diskussion med målsättningen att påbörja byggandet av en helt ny stadsdel i Simrishamn nästa år. Tanken är att vi ska bygga drygt 120 nya lägenheter och bostäder, samt radhus mitt i Simrishamn. Vi har en vision att detta blir ett område för såväl unga som gamla, mindre familjer och barnfamiljer. Vi bygger mindre lägenheter och något större, samt vissa med högre tillgänglighet som trygghetsboende och även äldreboende. Till detta kommer radhusen som vi hoppas kunna attrahera barnfamiljer, säger Kent Zerath, vd för Simrishamns Bostäder.

- Avtalet innebär att Näckström Fastigheter AB får tillgång till Simrishamns Bostäders kännedom och kunskap om den lokala bostads- och hyresmarknaden i Simrishamn. Fördelen med att utveckla och bygga allt samtidigt är en stor fördel marknadsmässigt vid uthyrning, men också byggtekniskt då stora samordningsfördelar kan uppnås med positiva ekonomiska effekter, säger Kent Zerath och fortsätter:

- Vi uppfattar Näckström Fastigheter AB, som ett mycket stabilt företag med Investor som stabila ägare och som kommer att tillföra projektet mycket kunnande, inte minst tack vare den nära kopplingen till Aleris, vilket är en förutsättning för att kunna genomföra ett sådant här projekt.

Nästa steg i arbetet med att börja bygga den nya stadsdelen är att få en detaljerad projektkalkyl för styrelsebeslut och politiska beslut.

- Jag är mycket positiv till att Näckström Fastigheter AB tillsammans med Simrishamns Bostäder nu börjat diskutera ett samarbete. Byggandet av Jonebergsområdet innebär förhoppningsvis att Simrishamns kommun i framtiden ska kunna erbjuda Skånes bästa boende. Detta kommer ytterligare att stärka kommunens attraktionskraft och få fler människor att välja att bosätta sig här, säger Anders Johnsson(M), kommunalråd i Simrishamn.

Aleris arbetar enligt en ny modell för ett kvarter där äldre kan hitta ett flexibelt boende. Detta innebär att trygghetsboende, där man bor i egen lägenhet men med tillgång till extra hjälp, och äldreboenden byggs nära varandra. Tanken är att närheten mellan de olika boendeformerna ska öka tryggheten och tillgängligheten för både de äldre och deras anhöriga.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Vasakronan vill hålla byggbranschen skadefri

Bolag Den 19 september, kl 13.00, stannade en rad bygg- och anläggningsarbetsplatser i Sverige upp för att genomföra Håll Nollans så kallade säkerhetspush: Manifestationens syfte var och är att sätta fokus på att skapa en olycksfri bygg- och anläggningsbransch. En av initiativtagarna är Vasakronan och Fastighetssverige fick en frågestund med bolagets vd, Johanna Skogestig.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige