Image

Midroc bygger ny stadsdel i Simrishamn

Bygg/Arkitektur Midroc har tecknat avtal med Nya Joneberg Holding AB för projektering, tid-, samt kostnadsberäkning med den gemensamma intentionen att bygga cirka 130 lägenheter i Simrishamn.
Publicerad den 19 Mars 2013
Joneberg. Bild: Midroc.
Joneberg.

Det nybildade bolaget är samägt av kommunala Simrishamnsbostäder och Näckström Fastigheter. På Joneberg, med sin högt belägna placering i Simrishamn, byggs en ny stadsdel med attraktiva bostäder.

– Intresset är mycket stort för de olika lägenheterna, och att vi nu är igång är efterlängtat här i Simrishamn, säger Kent Zerath, vd för Simrishamns Bostäder.

Den nya stadsdelen omfattar trygghetsboende, äldreboende samt hyreslägenheter. Tillgänglighet är en viktig parameter när det gäller den omgivande utemiljön i bostadsområdet. Projekteringsarbeten pågår och de första inflyttningarna är planerade till vintern 2014-2015.

– Vi ser mycket fram emot att delta i projektet. Vi kommer att skapa äldreboendet Joneberg Plaza med målsättningen att ge bästa tänkbara vård och omsorg för de äldre i Simrishamn med omnejd, säger Peter Ceder, etableringschef på Aleris

Midroc har under en längre tid arbetat med olika idéer när det gäller marken i Joneberg vilket lett fram till den projektering som nu genomförs.

Markus Hammarström, avdelningschef på Midroc Project Management:
– Vi är glada att vi gått in i första fasen med att projektera och utveckla investeringskalkylen. Vi hoppas att vi kan starta och genomföra byggnationen i höst som planerat. Detta är en stor händelse för Simrishamn och Joneberg har ett riktigt fint och bra läge för att skapa ett attraktivt boende till Simrishamnsborna. Vi ser verkligen fram att få ta del av detta.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige