Image

Investerare vann över BRF på Lilla Essingen

Transaktioner Fastighetsbolaget Polstjärnan vann budgivningen och fick köpa bostadsfastigheten Montebello 5 på Lilla Essingen i Stockholm. En BRF fanns också med och ville köpa.
Publicerad den 3 December 2015
Montebello 5. Bild: Cushman & Wakefield
Montebello 5.

Fastigheten omfattar 42 moderna lägenheter och en total uthyrningsbar area om cirka 2 300 kvadratmeter bostäder med fint läge mot vattnet och med en möjlig byggrätt på taket.

Fastigheten utbjöds parallellt till investerarmarknaden och till en bostadsrättsförening. Slutlig köpare blev alltså fastighetsbolaget Polstjärnan.

- Vi är hela tiden uppvaktade av investerare som vill förvärva fastigheter innanför tullarna. Budgivningarna resulterar i nivåer som ofta tangerar eller överstiger bostadsrättsföreningen bud. Montebello 5 var inget undantag. Där låg flera investerare på samma nivå som bostadsrättsföreningen och tendensen är nog att investerarna nu vinner i minst häften av budstriderna, säger Sven-Olof Johansson, director på Cushman & Wakefield, som företrädde säljaren (en privat fastighetsägare) i affären.

Ämnen

Cushman & Wakefield på Branschguiden

Cushman & Wakefield är ett ledande globalt fastighetsrådgivningsföretag som genom att omsätta idéer i handling, levererar betydande värde till fastighetsägare, investerare och hyresgäster. Cushman & Wakefield är bland de största fastighetstjänsteföretagen med 51 000 anställda på cirka 400 kontor i 70 länder. Under 2018 hade företaget en omsättning på 8,2 miljarder USD och ett tjänsteutbud som omfattar property-, facilities- och project management, uthyrning, capital markets, värdering och andra tjänster. För mer information, besök www.cushmanwakefield.om eller följ @Cus...

Läs mer om Cushman & Wakefield på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Pilotprojektets slutsats: Si och så med byggaktörsdrivna detaljplaner

Bygg/Arkitektur Stadsbyggnadsnämnden har i budget för 2020 och 2023 fått i uppdrag av kommunfullmäktige att pröva och utvärdera så kallade byggaktörsdrivna planprocesser. Slutsatserna har nu presenterats i ett utlåtande av stadsbyggnadskontoret, och man kan konstatera att det är högt och lågt i fynden från de tre pilotprojekten som staden använt sig av. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige