Image
Ilija Batljan.
Ilija Batljan. Bild: Pixprovider

Ilija Batljan säljer hela innehavet i Logistea

Transaktioner Ilija Batljans ägarbolag Ilija Batljan Invest och vissa av dess koncernbolag har sålt 2,79 miljoner A-aktier och 24,09 miljoner B-aktier i fastighetsbolaget Logistea för en sammanlagd köpeskilling på 290 miljoner kronor, motsvarande 10,79 kronor per aktie. Det framgår av ett pressmeddelande.
Publicerad den 19 Juni 2023

Köpare är en fond riktad mot institutionella investerare förvaltad av Slättö, som genom sin plattform Evolv Property är en av Nordens mest aktiva investerare med stark förankring och erfarenhet av marknaden för logistikfastigheter.

Försäljningen görs för att stärka den finansiella ställningen och likviditeten i IB Invest. Samtidigt anser IB Invest att Logistea är ett attraktivt bolag och utgör en intressant investering på lång sikt varför man kommit överens med Slättö om en köpoption. IB Invest har, förutsatt att vissa villkor uppfylls, en option att under en period om 18 månader återköpa femtio procent av de sålda aktierna, det vill säga 1,40 miljoner A-aktier och 12,05 miljoner B-aktier.

Försäljningen görs för att stärka den finansiella ställningen och likviditeten i Ilija Batljan Invest, heter det.

"Samtidigt anser Ilija Batljan Invest att Logistea är ett attraktivt bolag och utgör en intressant investering på lång sikt varför man kommit överens med Slättö om en köpoption", skriver Ilija Batljan Invest i pressmeddelandet.

Merparten av försäljningen genomförs idag den 19 juni och en mindre del genomfördes i torsdags den 15 juni.

Logistea noterar i ett separat pressmeddelande att Ilija Batljan Invest med närstående bolag, kallade IB-bolagen, som är största aktieägaren i bolaget, har sålt aktier motsvarande 19,3 procent av kapitalet och 21,8 procent av rösterna.

Logistea har tidigare erhållit en skriftlig begäran om att lämna tillåtelse, i enlighet med EU:s marknadsmissbruksförordning, till IB-bolagen att genomföra den planerade ovanstående försäljningen under pågående handelsförbud då omständigheterna är mycket brådskande, oförutsedda och tvingande, och orsaken till dessa är externa och utom kontroll. Logistea har, baserat på de angivna omständigheterna, lämnat IB-bolagen tillstånd till att fortsätta med den planerade försäljningen.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige