Image
Ikea ska nu undersöka möjligheten att bygga en nydistributionscentral i Södertälje. Här arbete i Ikeas distributionscentral i Torsvik.
Ikea ska nu undersöka möjligheten att bygga en nydistributionscentral i Södertälje. Här arbete i Ikeas distributionscentral i Torsvik. Bild: Ikea

Ikea undersöker möjligheten att bygga ny distributionscentral i Södertälje

Bolag Ikea ska nu undersöka möjligheten att bygga en ny distributionscentral i Södertälje. Behovet att öka lager- och logistikkapacitet i stockholmsregionen är starkt kopplat till att Ikea växer i huvudstaden och en övergripande ambition att komma närmare kunderna på flera och nya sätt.
Publicerad den 9 Mars 2022

Ikea satsar stort i Stockholm och har sedan förra sommaren bland annat öppnat två större planeringstudios och till sommaren slår Ikea dessutom upp portarna till ett 8 000 kvadratmeter stort cityvaruhus i Gallerian.

Ikea och Södertälje kommun har nu tecknat ett avtal som ger Ikea möjlighet att under ett drygt års tid undersöka möjligheterna att bygga en ny distributionscentral i kommunen.

Markområdet är på 82 000 kvadratmeter i Stockholm syd, vilket innebär en möjlighet att bygga en central på upp till 41 000 kvadratmeter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Dystra siffran blottar mager start för finska transaktionsåret

Bolag Den finska transaktionsmarknaden började sakta in under Q3 2022 och hittills under 2023 har aktiviteten varit skral med en transaktonsvolym på ynka 300 miljoner euro, drygt tre miljarder kronor. För helåret 2022 nådde den finska marknaden upp i en volym på 7,2 miljarder euro. Hanna Kaleva på KTI berättar mer om det finska fastighetsåret 2022 och utsikterna för 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige