Image

Ikano och HSB bildar gemensamt bolag

Bolag Ikano Bostad och HSB Bostad startar ett gemensamt bolag för utveckling av markområden för småhus.
Publicerad den 17 Juni 2013

Bolaget som ägs till 50 procent av vardera parten har i dagsläget utvecklingsbar mark för drygt 4 000 tomter i bland annat Kungsängen, Sollentuna och Haninge.

- Det finns en stark efterfrågan på bostäder i Stockholm, tillsammans med Ikano Bostad kan vi få fram fler erbjudanden till våra bosparare och övriga Stockholmare, säger Håkan Falk, vd för HSB Bostad.

- Vi ser fram mot att använda Ikano Bostad och HSB:s kompetens och erfarenhet till att minska bostadsbristen i Stockholm. Det här är också en möjlighet för oss att bredda vår verksamhet med mark för småhus, säger Robert Jaaniste, vd för Ikano Bostad.

Ikano Bostad förvaltar cirka 5 900 hyreslägenheter i Stockholm, Mälardalen och Öresundsregionen. För närvarande är omkring 650 bostadsrätter under produktion.

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Domstolen: Domstolsverket gjorde felaktig upphandling med Castellum

Juridik Det var vid upphandlingen inför byggnationen av en ny domstolsbyggnad i Jönköping som Domstolsverket genom att inte konkurrensutsätta samtliga delar av en upphandling har genomfört en otillåten direktupphandling med Castellum. Domstolsverket menar att de kunnat använda sig av hyresundantaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige