Image
Illustration av vinnande förslag för kvarteret A.

Grönt ljus för två klimatneutrala storkvarter

Bygg/Arkitektur HSB och Ikano Bostad har varsin byggrätt i det stor Brunnshögs-projektet för Patentkvarteren som nu går mot ett antagande. Totalt ska 230 nya bostäder byggas inom ett område där bland annat Serneke planerar ett 36 våningar högt blandat kvarter.


Johan Nilsson är centrumutvecklingschef på Ikano Bostad som har förvaltat Hagsätra Centrum i knappt 20 år.

Ikano och IWG öppnar kontorshotell i Hagsätra

Uthyrning I juni öppnar ett nytt kontorshotell i Hagsätra Centrum. Det nya kontorshotellet kommer erbjuda arbetsplatser med coworking, privata kontor, mötesrum och kreativa ytor. Kontorshotellet drivs av IWG.


Det nya HQ-centret syftar till att erbjuda arbetsutrymmen och lösningar för människor i och kring Stockholmsområdet, enligt IWG.

IWG öppnar nytt workspace i Stockholm

Uthyrning IWG öppnar ett så kallat Regus-center på adressen Hagsätra Torg 13 Centret ska innehålla coworking-ytor, privata kontor, mötesrum och kreativa utrymmen. Öppningen följer ett partnerskapsavtal med byggnadsägaren Ikano Bostad, som har investerat i IWG-plattformen.


Carola Lavén.

Carola Lavén om nya vd-tjänsten och steget bort från den noterade miljön

Karriär Carola Lavén är tillbaka i hetluften. Efter att ha lämnat Besqab är hon – från och med hösten – klar som ny vd för Ikano Bostad. För Fastighetssverige berättar hon om nya tjänsten, hur hon ser på bolaget hon ansluter till, avskedet från Besqab och vad hon ska göra med tiden fram tills hon tillträder sin nya tjänst.


Carola Lavén blir ny vd för Ikano Bostad.

Carola Lavén blir ny vd för Ikano Bostad

Bolag Carola Lavén har utsetts till ny vd för Ikano Bostad. Hon tillträder sin nya roll under hösten 2024 och efterträder då Robert Jaaniste som planerar att gå i pension efter 15 år på vd-posten.


Ikano Bostads kontor Klipporna i Hyllie i Malmö.

Ikea Property hyr 7 800 kvadratmeter av Ikano Bostad

Uthyrning Ikea Property blir nya hyresgäster i Ikano Bostads kontorsfastighet Klipporna i Hyllie i Malmö. Förhyrningen är tecknad på tio år och omfattar totalt cirka 7 800 kvadratmeter.


Flygbild över Bellevuegården.

Ikano Bostad och MKB i samarbete – investerar en halv miljard

Bostäder MKB Fastighets AB och Ikano Bostad ska samverka kring nyproduktion och social hållbarhet i stadsdelen Bellevuegården i Malmö. Både bostadsrätter och hyresrätter kommer att tillföras området, samtidigt som befintliga fastigheter och den yttre miljön kommer att rustas upp.


Ikano Bank och Ikano Bostad hyr drygt 3 000 kvadratmeter i Koppartråden.

Ikano Bank och Ikano Bostad hyr drygt 3 000 kvadratmeter i Koppartråden

Uthyrning Uppgraderingen av Koppartråden – den före detta kabelfabriken i centrala Sundbyberg – resulterade i ett framgångsrikt koncept. Senast i en tät rad av uthyrningar är Ikano Bostad och Ikano Bank, vars nya kontor på totalt 3 160 kvadratmeter innebär att huset är nästintill fullt uthyrt.


Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i Malmö.

Här är de största fastighetsägarna i Malmö

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Malmö, som med sina 357 377 invånare är landets tredje största kommun enligt SCB.


Västerås.

Här är Västerås största fastighetsägare

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Västerås, som med sina 158 653 invånare är landets sjätte största kommun enligt SCB, en placering bättre än året innan.


Ikano Bostads kontorsfastighet på Väla i norra Helsingborg.

Resurs Bank hyr 5 548 kvadratmeter av Ikano Bostad i Helsingborg

Uthyrning Resurs Bank blir nya hyresgäster i Ikano Bostads kontorsfastighet på Väla, norr om Helsingborg. Totalt kommer Resurs Bank att hyra 5 548 kvadratmeter med plats för cirka 450 medarbetare.


Ikano Bostad utvecklar 63 hyresrätter i Rågsved.

Ikano Bostad utvecklar hyresrätter i Rågsved

Bygg/Arkitektur Ikano Bostad har ägt och förvaltat hyresrätter i Rågsved i södra Stockholm sedan 2005. Nu fortsätter Ikano Bostad sin satsning och planerar att bygga 63 hyresrätter i området. Hyresrätterna är en del av Stockholms stads utveckling av Rågsved och i veckan startade samrådet för detaljplanen.


Ikano bostad tillträder fler hyreslägenheter i Göteborg och Partielle

Ikano Bostad tillträder hyresrätter i Västsverige

Bostäder Långsiktighet, lokal närvaro och omtanke om hyresgäster och bostadsområde. Det är viktiga ledord i Ikano Bostads förvaltningsstrategi som även kommer att prägla förvaltningen av de 600 hyresrätterna i Göteborg och Partille som bolaget tillträdde igår.


Wallenstam köper ett projekt i Årstaberg av Ikano Bostad. Samtidigt köper Ikano Bostad ett antal fastigheter av Wallenstam.

Wallenstam och Ikano Bostad i storaffär

Transaktioner Wallenstam köper ett stadsnära projekt i Stockholm av Ikano Bostad. Projektet är detaljplanelagt och planerad produktionsstart är redan 2023. I samband med affären säljer Wallenstam också en portfölj med bostadsfastigheter i Göteborg och Partille till Ikano Bostad.


Illustration av vinnande förslag för kvarteret A.

De vinner Brunnshögs största tävling någonsin

Bygg/Arkitektur Två klimatneutrala storkvarter, med högkvalitativ arkitektur. Det är vad som väntar i Brunnshög efter att tekniska nämnden i Lund beslutade att Ikano Bostad och HSB tilldelas en kvartersbyggrätt vardera sedan de vunnit markanvisningstävlingen Patentkvarteren22.


Ikano Bostads koncept för seniora hyresrätter riktar sig till personer som är 65 år eller äldre.

Ikano Bostad bygger 100 seniora hyresrätter i Örby

Bygg/Arkitektur Längs med Örbyleden mellan Stureby och Örby i södra Stockholm har Ikano Bostad fått en markanvisning för att bygga 100 seniora hyresrätter. Det kommer att bli ett grönskande kvarter med fokus på utökad service, gemenskap och aktiviteter för de som kommit lite längre i livet.


Till vänster syns en illustration av möjlig utformning på ett av de nya bostadskvarteren. Till höger syns ett exempel på småskaligt bostadskvarter, en illustration av möjlig utformning.

Så blir Hässelbys nya bostadsområde – tillför över 700 bostäder

Bygg/Arkitektur Besqab och Ikano Bostad är två av aktörerna som ska vara med och förtäta nordväst om Stockholm. Fastighetssverige berättar mer.


Till vänster synd gestaltningsförslaget på det nya höghuset i Västra Hagsätra, till höger syns en visionsbild med nytt bostadshus och ett omgestaltat torg som är tänkt att öppna upp siktlinjer och öka orienterbarheten i Hagsätra centrum.

Hagsätra kan få ny centrummarkör

Bostäder Nytt centralt höghus på upp till 16 våningar kan bli aktuellt i Västra Hagsätra. Fastighetssverige berättar mer om planerna för området.


Illustration som visar hur Tegelsilon kan se ut efter ombyggnad. Till vänster i bilden visas en planerad byggnad där planen ställer krav på hög arkitektonisk kvalitet.

Uppsalas nästa stora innerstadskvarter tar nästa steg

Bygg/Arkitektur Ikano Bostad och Besqab är med och utvecklar nästan 1 000 nya bostäder i det nya kvarteret. Se bilder och läs mer om projektets utformning och framtid.


Robert Jaaniste.

Här ska Ikano Bostad växa vidare

Bolag Ikano Bostad har förvärvat en fastighet i Partille strax utanför Göteborg med möjlighet att bygga cirka 100 bostäder. Fastighetssverige diskuterar med Ikano Bostads vd Robert Jaaniste.