Image

HSB och Ikano köper mark på Lidingö – planerar 200 bostäder

Transaktioner HSB Bostad och Ikano Bostad köper en fastighet på Lidingö av Svenska Missionskyrkan. - Vi hoppas vi tillsammans kan bygga cirka 200 bostäder här, säger Robert Jaaniste, vd för Ikano Bostad till Fastighetssverige.
Publicerad den 27 Januari 2015

Fastigheten Missionsskolan 1 i Stockby på centrala Lidingö omfattar cirka sex hektar. På fastigheten finns i dag skolbyggnader, två bostadshus och ett kapell.

Ikano och HSB planerar att utveckla bostadsprojekt för småhus och lägenheter samt förvalta befintliga byggnader.

Köpeskillingen är på 62 miljoner kronor. En tilläggsköpeskilling kan komma att utgå när ny detaljplan medger bostadsbyggnation.

- Vi planerar att inleda planarbetet tillsammans med Lidingö kommun nu. Vår förhoppning är att vi ska ha en detaljplan klar 2017, säger Robert Jaaniste.

– I Missionsskolans lokaler har många av frikyrkans framträdande pastorer, missionärer och diakoner utbildats och formats i sin tro. Nu samlas både teologisk högskoleutbildning och våra Stockholmsbaserade folkhögskoleutbildningar till ett gemensamt campus i Bromma, säger Bertil Svensson på Svenska Missionskyrkan.

– Läget är mycket efterfrågat av våra medlemmar och vi är glada för möjligheten att i samarbete med Ikano Bostad och Lidingö stad, bereda riktigt bra bostäder, säger Anders Svensson, vd HSB Stockholm.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige