Image

Ikano köper av Klövern – ska bygga bostäder

Transaktioner Klövern säljer en industri- och lagerfastighet i Huddinge till Ikano Bostad, som planerar att bygga 300 bostäder på fastigheten.
Publicerad den 28 Juni 2013

Fastigheten Brandstegen 9 i Storängen omfattar i dag cirka 3 300 kvadratmeter industri och lager.

Ikano Bostad köper fastigheten för 75 miljoner kronor och planerar att bygga 300 bostäder på marken. Husen blir fyra till åtta våningar höga och byggstart är beräknad till 2015.

– Huddinge har en stark tillväxt och vi satsar på områden där vi kan vara med och skapa en positiv framtid för människor i livets alla skeden. Vår ambition är att erbjuda bra och prisvärda bostäder, säger Robert Jaaniste, vd Ikano Bostad.

Förutom Huddinge har Ikano Bostad nyligen förvärvat mark i Malmö (Limhamn), Spånga (Bromsten) och Gustavsberg för sammanlagt uppemot 1 000 bostäder. Markköpen är i linje med strategin att äga, projektutveckla och bygga bostäder i Stockholm, Mälardalen och Öresundsområdet.

Ikano Bostad förvaltar cirka 5 900 hyreslägenheter och för närvarande är omkring 650 bostadsrätter under produktion.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De gick bäst på börsen i juli

Lista Fastighetssverige har tittat närmare på vilja av de noterade fastighetsbolagen som gick bäst på börsen under juli månad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY