Image

Ikano köper av Klövern – ska bygga bostäder

Transaktioner Klövern säljer en industri- och lagerfastighet i Huddinge till Ikano Bostad, som planerar att bygga 300 bostäder på fastigheten.
Publicerad den 28 Juni 2013

Fastigheten Brandstegen 9 i Storängen omfattar i dag cirka 3 300 kvadratmeter industri och lager.

Ikano Bostad köper fastigheten för 75 miljoner kronor och planerar att bygga 300 bostäder på marken. Husen blir fyra till åtta våningar höga och byggstart är beräknad till 2015.

– Huddinge har en stark tillväxt och vi satsar på områden där vi kan vara med och skapa en positiv framtid för människor i livets alla skeden. Vår ambition är att erbjuda bra och prisvärda bostäder, säger Robert Jaaniste, vd Ikano Bostad.

Förutom Huddinge har Ikano Bostad nyligen förvärvat mark i Malmö (Limhamn), Spånga (Bromsten) och Gustavsberg för sammanlagt uppemot 1 000 bostäder. Markköpen är i linje med strategin att äga, projektutveckla och bygga bostäder i Stockholm, Mälardalen och Öresundsområdet.

Ikano Bostad förvaltar cirka 5 900 hyreslägenheter och för närvarande är omkring 650 bostadsrätter under produktion.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige