Image

Ikano utvecklar bostäder i Gustavsberg

Transaktioner Ikano Bostad köper marken där Gustavsbergs porslinsfabrik ligger idag och bygger 400 nya bostäder. Säljare är Villeroy & Boch Gustavsbergs AB.
Publicerad den 24 Juni 2013
Ikano Bostad köper porslinsfabriken i Gustavsberg för att bygga bostäder. Bild: Ikano Bostad
Ikano Bostad köper porslinsfabriken i Gustavsberg för att bygga bostäder.

Ikano Bostad är med och utvecklar fabriksområdet i Gustavsberg till en öppen och levande stadsdel. Området, som karaktäriseras av småstadsmiljö, ligger precis intill Farstaviken med goda kommunikationer till Stockholm city.

– Vi påbörjar nu vårt första bostadsprojekt i Värmdö kommun och det känns roligt att få vara med och bidra till utvecklingen av Gustavsberg. Det här öppnar upp för fler människor att kunna bo bra i en unik skärgårdsmiljö med tillgång till service och bara 20 minuter från Slussen. Förvärvet ligger i linje med vår långsiktiga satsning på att äga, projektutveckla och bygga bostäder, säger Robert Jaaniste, vd, Ikano Bostad.

– Vi är stolta över att på ett konkret sätt bidra till utvecklingen av centrala Gustavsberg. Vårt företag har funnits på orten sedan 1825 och kommer nu att göra plats för nya attraktiva bostäder. Vi blir trogna Gustavsberg och fortsätter vår verksamhet med en ny anläggning och kompetenscentrum vid Ekobacken, säger Peter Larsson, vd för Gustavsberg AB.

Ikano Bostad förvaltar cirka 5 900 hyreslägenheter i Stockholm, Mälardalen och Öresundsområdet. För närvarande är omkring 650 bostadsrätter under produktion.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Domstolen: Domstolsverket gjorde felaktig upphandling med Castellum

Juridik Det var vid upphandlingen inför byggnationen av en ny domstolsbyggnad i Jönköping som Domstolsverket genom att inte konkurrensutsätta samtliga delar av en upphandling har genomfört en otillåten direktupphandling med Castellum. Domstolsverket menar att de kunnat använda sig av hyresundantaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige