Image

Ikano Bostad köper fastighet i Lund

Transaktioner Ikano Bostad förvärvar fastigheten Smörkärnan 1 i Lund. Fastigheten ligger i utbyggnadsområdet Öresundsvägen i Lund. Målet är att bygga cirka 350 lägenheter.
Publicerad den 1 November 2016

Fastigheten ingår i första etappen av området som kommer att innehålla en blandad stad med upp mot 3 500 bostäder, förskola, skola och verksamheter.

- Vi vill vara med och skapa levande stadsdelar. Vi försöker tänka om och tänka nytt och gör sociala insatser som bidrar till att skapa bostadsområden där människor trivs och vill bo. Att nu få möjlighet att göra det i Lund som är en prioriterad stad för oss känns väldigt bra, säger Robert Jaaniste vd på Ikano Bostad.

Just nu pågår ett arbete med en fördjupning av översiktsplanen längs Öresundvägen i Västra Lund. Om allt går som önskat så planeras byggstart till hösten 2018.

- Här vill vi samarbeta med kommunen och övriga byggherrar. Genom att bygga med blandade upplåtelseformer bidrar vi till en hållbar stadsutveckling. Öresundsvägen som är ett citynära område är vi glada över att få vara med och utveckla, säger Christian Dahlman, bostadsutvecklingschef på Ikano Bostad.

Ikano Bostad finns sedan tidigare i Lund som fastighetsägare och förvaltare utav 120 lägenheter och har fler nyproduktionsprojekt på gång i kommunen. Till våren kommer de att starta 89 hyresrätter i Brunnshög.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

ChatGPT: "Proptech kommer revolutionera fastighetsbranschen"

Teknik "Den svenska fastighetsbranschen befinner sig för närvarande i en mycket aktiv fas." Så beskriver ChatGPT alltså läget just nu i fastighetsbranschen – sannolikt en bild som inte alla skulle känna igen sig i. Fastighetssverige bestämde sig för att ta reda på vilka andra insikter AI-assistenten har om den svenska fastighetsbranschen och framtiden för AI och proptech i den samma.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige