Image
Visionsbild över Brunnshög.
Visionsbild över Brunnshög. Bild: Lunds kommun

650 nya bostäder planeras på Brunnshög

Bostäder Ett förslag till detaljplan på Brunnshög i Lund gör det möjligt att bygga minst 650 nya bostäder, kontor och butiker. Byggnadsnämnden beslutade i dag att ta planförslaget vidare till samråd.
Publicerad den 16 December 2016

I ett planförslag ges plats för en stor stadsdelspark som redan fått namnet Nobelparken, butiker, kontor men framför allt många nya bostäder i det som kommer att vara centrala Brunnhög. Sju stadsdelskvarter med både flerfamiljshus och radhus planeras. Husen kommer att ha en höjd av tre till sju våningar med de högsta byggnaderna närmast Brunnshögstorget.

– Bostadsbehovet är stort och 650 nya bostäder på Brunnshög är ett välkommet tillskott. Det innebär att vi bygger vidare på den positiva trenden med många nya bostäder i Lund. I år har byggnadsnämnden antagit planer för 2 160 nya bostäder, vilket är rekordmånga och mycket glädjande, säger Björn Abelson (s), byggnadsnämndens ordförande.

Åtminstone ett av kvarteren i det nya området, det mest centrala, kommer att säljas av Lunds kommun i en markanvisningstävling.

– Läget skapar förutsättningar för en riktig profilbyggnad som kan bli ett riktmärke på Brunnshög. Planen gör det möjligt att bygga använda kvarteret på många olika sätt, det kan vara både hotell, kontor, bostäder eller andra verksamheter, säger Marcus Horning, stadsbyggnadsdirektör, Lunds kommun.

Planförslaget går nu vidare till samråd. Om arbetet löper på som planerat kan planen vinna laga kraft under hösten 2017. Gator kan då börja byggas 2018 och de första husen 2019.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige