Image
HSB Stockholm och HSB Stor-Stockholm går ihop. Anders Svensson är vd.
HSB Stockholm och HSB Stor-Stockholm går ihop. Anders Svensson är vd. Bild: HSB

HSB Stockholm och Norra Stor-Stockholm fusionerar

Bolag På måndagen genomfördes formellt fusionen mellan HSB Stockholm och HSB Norra Stor-Stockholm. Sammanslagningen skapar bättre förutsättningar för nya bostäder, digitalisering och brf-tjänster i Stockholmsregionen.
Publicerad den 3 Maj 2022

– Det känns fantastiskt, nu kan vi kraftsamla och bygga ett starkare HSB i Stockholmsregionen. Att samordna resurser kommer gynna våra medlemmar, med ökad närhet och service till bostadsrättsföreningar, säger Anders Svensson, vd HSB Stockholm.

Sammanslagningen ska ge bättre förutsättningar för bostadsutveckling, nya förvaltningstjänster, digital och hållbar omställning samt värdeutvecklande rådgivning till bostadsrättsföreningar. Den nya organisationen bedriver nu sin verksamhet med nyproduktion, förvaltning och hyresfastigheter i 20 av länets 26 kommuner.

– Vi har lagt ett tusenbitarspussel det senaste halvåret, och nu har det äntligen blivit dags att välkomna våra nya medlemmar, kunder och medarbetare till HSB Stockholm. Jag är både glad och tacksam, säger Anders Svensson.

Det formella beslutet om en fusion fattades av en extra föreningsstämma på HSB Norra Stor-Stockholm den 28 oktober 2021. Den tidigare regionföreningen har nu upphört, och verksamheten i Järfälla, Sigtuna, Sollentuna och Upplands Väsby är nu en del av HSB Stockholm. Lokalkontoren i Jakobsberg och Märsta finns kvar.

Fusionen innebär att det nu finns 25 regionföreningar inom federationen HSB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Telekomjätten stänger butik i centrala Göteborg

Uthyrning Släcker ner central butik och halverar sitt antal i centrala Göteborg.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige