Image
Hotell Roxen blir lägenheter.
Hotell Roxen blir lägenheter. Bild: Willhem

Hotell blir hyresrätter i Skäggetorp

Bolag Gamla hotell Roxen i Skäggetorp centrum i Linköping görs om till 106 hyreslägenheter av fastighetsägaren Willhem.
Publicerad den 1 November 2022

I det kulturhistoriskt intressanta gamla hotellet Roxen i Skäggetorp centrum, Linköping, påbörjar bostadsbolaget Willhem nu uthyrningen av 106 nya hyreslägenheter, som står klara för inflyttning till våren.
– Vi satsar stort i Skäggetorp med förhoppningen att öka statusen på området. Här vill vi erbjuda nya fräscha lägenheter för såväl unga som gamla, som vill flytta inom området. Men även locka fler att flytta hit, säger Mikael Möller, projektchef på bostadsbolaget Willhem.

2011 köpte Willhem den anrika byggnaden, som tidigare var ett exklusivt hotell, som lockade såväl linköpingsbor som affärsresenärer med spa-avdelning och bad på takvåningen. På senare år har byggnaden främst använts som kontorshotell.

Efter 15 månader av intensiv renovering, startar Willhem nu uthyrningen av 106 nya, fräscha lägenheter i de fem översta våningarna. Inflyttningen är planerad till våren 2023 och intresset för det gamla hotellets nya era är stort.
– Vi har haft många som är nyfikna på hur lägenheterna blir och som lockas av utsikten från de övre våningarna. Vi erbjuder allt från 1-3 rum och kök, modernt utformade med yteffektiva planlösningar och genomtänkta materialval. Hyran håller en rimlig nivå, utan att ge avkall på vare sig fräscha kök med ljusa ytskikt och rostfria vitvaror, eller helkaklade badrum och trägolv i flera av rummen.

Hotellets utsida har bevarats, då det finns ett kulturhistoriskt värde i byggnaden och de externa kulörerna och fönstren har anpassats efter det ursprungliga utseendet. I bottenplanen kommer det även fortsättningsvis att vara affärsverksamhet och kontorsverksamhet.
– Vi har erbjudit lägenheter i Skäggetorp sedan 2011. För Willhem är det viktigt att kunna vara med och utveckla området i en positiv riktning. Vi vill bidra till att blåsa liv i och skapa ett attraktivt och tryggt område, som man känner stolthet över att bo i. Redan idag är vi med och arrangerar trygghetsvandringar och fikaträffar för hyresgäster och vi jobbar kontinuerligt med att hålla utemiljöerna rena och snygga, säger Mikael Möller.

Skäggetorps centrum firade nyligen 50 år och på Willhem ser man stor potential för området, som har ett centralt läge i Linköping, nära kommunikationer och natur och med såväl shopping som matupplevelser och ett aktivt föreningsliv.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Willhem på Branschguiden

Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag.

Läs mer om Willhem på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

EU-satsning för energieffektiva bostäder testas i Göteborg

Energi/miljö Ett nytt EU-projekt, ThumbsUp, ska utveckla och demonstrera energilagringslösningar i bostäder. Projektet, som involverar 19 företag, universitet och forskningscentra, koordineras av Veolia i Spanien, medan svenska Johanneberg Science Park samordnar hur lösningen ska testas. Detta sker i Göteborg på HSB Living Lab, en av tre demonstrationsplatser.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige