Image

HFAB anställer arbetsförmedlare

Bolag Kommunala HFAB:s hyresgäster har en betydligt lägre sysselsättningsgrad än övriga invånare i kommunen. Nu anställer man en arbetsförmedlare som ska försöka hitta jobb åt dem.
Publicerad den 31 Augusti 2011

I somras anställde kommunala Halmstads Fastighets AB 100 hyresgäster mellan 16 och 19 år som sommarjobbare. Nu har man tagit ytterligare ett steg och anställt en arbetsförmedlare som ska försöka hjälpa de många arbetslösa hyresgästerna att hitta ett jobb.

- De boende hos HFAB har en betydligt lägre sysselsättningsgrad jämfört med övriga kommunen och därför har vi valt att försöka engagera oss i att skapa sysselsättning till våra hyresgäster. Det är ett konkret sätt att försöka stärka välfärden, säger vd Terje Johansson.

- Nu hoppas vi att de som levererar varor och tjänster vill hjälpa oss i detta arbete. Därför ber vi våra leverantörer undersöka möjligheterna att bidra till ökad sysselsättning för våra hyresgäster. Såväl vikariat och visstidsanställning, på lång eller kort sikt, som fasta anställningar välkomnas, säger arbetsförmedlare Per Throneé.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige