Image
Arkadia 24.
Arkadia 24. Bild: Hemsö

Hemsö utvecklar ny grundskola i centrala Helsingfors

Bygg/Arkitektur Hemsö utvecklar en ny grundskola för 700 elever i fastigheten Arkadia 24 i centrala Helsingfors. Fastigheten kommer att genomgå en omfattande renovering och ett 15-årigt hyresavtal har tecknats med Helsingfors stad. Innan sommaren förvärvades fastigheten Arkadia 28 där Svenska Handelshögskolan (Hanken) flyttar sin verksamhet.
Publicerad den 26 Augusti 2020

Fastigheterna är belägna i centrala Helsingfors i en stadsdel som är känd för sina offentliga byggnader såsom Riksdagshuset, Finlandia-huset och Nationalmuseet. Hemsö har tecknat ett hyresavtal med Svenska Handelshögskolan (Hanken) för delar av fastigheten Arkadia 28 där även Vasa universitet huserar. För den intilliggande fastigheten, Arkadia 24, har ett 15-årigt hyresavtal tecknats med Helsingfors stad.
– Hemsö fortsätter att stärka sin position som ägare av utbildningsfastigheter i Finland. Nyförvärvet är ett bra komplement till vårt fastighetsbestånd i det traditionella utbildningskvarteret i centrala Helsingfors. Det innebär att vi kan erbjuda Svenska Handelshögskolan nya funktionella lokaler och att Helsingfors stad skapar nya grundskoleplatser, säger Jarkko Leinonen, Finlandschef på Hemsö.

Hyresavtalet med Helsingfors stad innebär att fastigheten Arkadia 24 kommer att användas för grundskoleverksamhet. Hemsö kommer att genomföra en omfattande renovering i fastigheten och lokalerna planeras tas i bruk hösten 2022.

Tidigare i år förvärvades en utbildningsfastighet i Jyväskylä och ett nytt musikkonservatorium håller på att byggas i Joensuu. Hemsö äger för närvarande cirka 100 000 kvadratmeter utbildningsfastigheter i Finland, som inkluderar Konstuniversitetet i Helsingfors samt campus i Tölö och Sörnäs. I Sverige äger Hemsö 57 grundskolefastigheter och 18 gymnasier.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Snabbväxande popsporten tar ny mark – konceptaktörer expanderar till fyra nya städer

Uthyrning Redo att öppna fyra nya anläggningar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY