Image

Hemfosa köper i Finland

Transaktioner Hemfosa har tecknat avtal om förvärv och tillträtt två fastigheter i Esbo, Finland med polismyndighet och åklagarämbetet som största hyresgäster. Genom affären på motsvarande cirka 420 miljoner kronor stärker Hemfosa sin position i Finland där fastighetsbeståndet därmed uppgår till totalt cirka 1,5 miljarder kronor. Säljare är Lokal Tapiola Ömsesidigt Livsförsäkringsbolag och Elo Ömsesidigt Pensionförsäkringsbolag.
Publicerad den 31 Oktober 2016
Stina Lindh Hök. Bild: Hemfosa
Stina Lindh Hök.

Den större fastigheten är strategiskt belägen med polis- och åklagarmyndighet som främsta hyresgäster och med en uthyrningsgrad om 80 procent. Den andra fastigheten ligger på en intilliggande tomt och innefattar idag industrilokaler och kontor med intressant utvecklingspotential. Båda fastigheterna är belägna i Esbo, nära Helsingfors, och har sammantaget en uthyrningsbar yta om drygt 40 000 kvadratmeter, en genomsnittlig avtalslängd om cirka 3,2 år och ett hyresvärde om cirka 60 miljoner kronor per år.

Fastigheterna tillträddes den 28 oktober 2016.

- Vi är mycket nöjda över att förvärva ytterligare en strategisk samhällsfastighet i ett bra läge i Finland med verksamheter inom rättsväsende som hyresgäster. Vi är specialister inom samhällsfastigheter och vill fortsätta att växa inom detta område på samtliga våra tre marknader Sverige, Norge och Finland, säger Stina Lindh Hök, Transaktionschef på Hemfosa.

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Så sätts rätt team med unikt rekryteringsarbete

Presenteras av Fastighetsägarna Service

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Duon slopar planer på höghus vid Entré

Bygg/Arkitektur Trianon och JM vill bygga flera hundra bostäder intill köpcentrumet Entré i Malmö – men planen kommer att ändras något i samband med att markanvisningen nu måste förlängas. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige