Image

Hemfosa anställer Finlandsansvarig

Karriär Hemfosa etablerar egen närvaro i Finland genom att anställa Pasi Nieminen som fastighetschef med ansvar för det finska fastighetsbeståndet som idag omfattar fastigheter till ett värde om cirka 1,1 miljarder kronor. Hemfosa fortsätter även sitt befintliga samarbete med Mrec.
Publicerad den 22 September 2016
Pasi Nieminen. Bild: Hemfosa
Pasi Nieminen.

Genom rekryteringen av Pasi Nieminen etablerar Hemfosa en egen organisation i Finland där Hemfosa förvärvade de första fastigheterna i december 2015. Beståndet i Finland består uteslutande av samhällsfastigheter.

Pasi Nieminen har en bred erfarenhet inom fastighetssektorn och kommer närmast från det finländska fastighetsbolaget Realprojekt Ltd där han sedan 2011 varit vice vd och senast ansvarig för fastighetsutvecklingen. Dessförinnan arbetade Pasi Nieminen bland annat inom SRV Group PLC som Account Director inom Retail Development and Concepts samt inom HM bland annat som Leasing Manager i Finland.

– Vi är mycket glada över att nu etablera egen närvaro i Finland med Pasi Nieminen som fastighetsansvarig. Med Pasis erfarenhet och kunnande får vi en drivande kraft i arbetet med att förvalta och utveckla det fastighetsbestånd vi byggt upp och som vi vill ska fortsätta växa, säger Jens Engwall, vd för Hemfosa.

Pasi Nieminen tillträder sin tjänst på Hemfosa i januari 2017. Hemfosa fortsätter sitt befintliga samarbete med Ville Mannila på fastighetskonsultföretaget Mrec för att identifiera och genomföra transaktioner i Finland.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är Örebros största fastighetsägare

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Örebro, som med 156 987 invånare är landets sjätte största kommun enligt SCB.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige