Image
Cristian Fladeland.
Cristian Fladeland. Bild: Heimstaden

Heimstaden i ny nederländsk affär – köper för 4,1 miljarder kronor

Transaktioner Heimstaden gör veckans andra förvärvet i Nederländerna – köper 2 023 bostäder för 4,1 miljarder kronor.
Publicerad den 1 April 2020

Heimstaden Bostad har förvärvat en holländsk bostadsportfölj bestående av 41 tillgångar bestående av 2 023 bostäder och 60 kommersiella enheter samt angränsande parkeringsanläggningar. Portföljen består av totalt 138 900 kvadratmeter uthyrningsbart område.

Den avtalade köpeskillingen är 375 miljoner euro, motsvarande cirka 4,1 miljarder kronor, och transaktionen genomförs som en aktiehandel. Transaktionen kommer initialt att finansieras genom befintliga kontanter samt eget kapitalbidrag från befintliga aktieägare, och därefter tas inteckningsfinansiering ut för en del av köpeskillingen.

Förvärvet passar bra med Heimstadens strategi, att tillhandahålla prisvärda bostäder på platser med starka underliggande grunder och kommer att stödja ytterligare operativa synergier i den nederländska verksamheten. Efter förvärvet kommer Heimstaden att ha en portfölj bestående av cirka 12 600 bostäder i Nederländerna.
– Vi expanderar i Nederländerna och är glada över att vår lokala nederländska investeringsteam är igång och fungerar på ett så utmärkt sätt och visar ett sådant engagemang för att leva ut våra värderingar. I en tid av osäkerhet söker vi långsiktiga investeringar på bostadsmarknaden. Vi tror starkt på bostadsmarknadsfundamenten, särskilt i Nederländerna, säger Christian Fladeland, co-CIO i Heimstaden.
– Denna portfölj stärker vår nederländska närvaro i de snabbast växande områdena i landet. Vi ser fram emot att erbjuda vänliga och prisvärda hem med omsorgsfull vård för våra kunder, säger Mattis Falkentoft, investeringschef på Heimstaden.

Loyens & Loeff (juridik och skatt) har varit rådgivare åt Heimstaden i transaktionen.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige