Image
Helena Ekman, Therese Rattik och Julie Lam är de tre finalisterna i Årets Unga Fastighetskvinna.
Helena Ekman, Therese Rattik och Julie Lam är de tre finalisterna i Årets Unga Fastighetskvinna. Bild: Casper Hedberg/Areim/Peab

Här är finalisterna i Årets Unga Fastighetskvinna

Fastighetskvinnan Nu har juryn utsett de tre finalisterna i utmärkelsen Årets Unga Fastighetskvinna. Alla tre kommer till seminariet Fastighetskvinnan på Grand Hotel den 3 september, där det avslöjas vem av dem som vinner utmärkelsen.
Publicerad den 21 Augusti 2014

De tre finalisterna är:

Helena Ekman, uthyrningschef på Diligentia. Hon har arbetat inom Diligentia sedan 2006, de första åren som uthyrare och sedan 2009 som uthyrningschef. Diligentia har på senare tid haft stort fokus på den framgångsrika uthyrningen av projektet Sveavägen 44 i Stockholm.

Therese Rattik, vd för Areim. Hon har varit med sedan Areim startades 2003. Hon är partner sedan 2007 och vd sedan september 2013. Areims fond II har genomfört flera förvärv det senaste året, bland annat köpte bolaget Stockholm Crown (Trygg-Hansa-huset) och Chokladfabriken i Sundbyberg.

Julie Lam, projektutvecklare på Peab. Hon kom till Sverige för åtta år sedan – hon är uppvuxen i Tyskland, och har kinesiska och amerikanska rötter – och kunde då ingen svenska. Hennes svenska resa i fastighetsbranschen inleddes på Arcona och hon gick via Ikano till Peab, där hon nu är projektutvecklare med ansvar för stadsdelen Ulriksdal, Solna.

Årets Unga Fastighetskvinna är en ny utmärkelse som Fastighetssverige och systermagasinet Lokalnytt instiftar i samband med seminariet Fastighetskvinnan 2014.

Utmärkelsen går till en kvinna under 40 år som är en god förebild för andra unga fastighetskvinnor och som förtjänar att uppmärksammas lite extra.

I våras kunde Fastighetssveriges läsare nominera sina favoriter på fastighetskvinnan.se och sedan dess har en kvalificerad jury, bestående av Agneta Jacobsson, DTZ, Kristina Alvendal, Airport City Stockholm, och Kerstin Lindberg Göransson, Akademiska Hus, utsett de tre finalisterna.

Akademiska Hus är prissponsor i utmärkelsen Årets Unga Fastighetskvinna.

Seminariet Fastighetskvinnan 2014 äger rum på Grand Hotel i Stockholm den 3 september.

Du hittar seminarieprogrammet här och du anmäler dig här.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Fastighetskvinnan 2024

Var: Grand Hotel, Stockholm (Vinterträdgården)

När: 5 september, 09.00 - 16.00

Pris: 5995 kronor exkl. moms 

Du anmäler dig till seminariet här.

Ambitionen är Fastighetskvinnan ska vara det mest inspirerande fastighetsseminariet i Sverige, där framgångsrika förebilder lyfts fram i rätt sammanhang, vilket i förlängningen leder till en bredare och mer jämställd fastighetsbransch – ett affärsseminarium som gör skillnad!

Förutom klassiska business-punkter behandlar seminariet också mångfaldsfrågor i det svenska näringslivet, med fokus på fastighetsbranschen. Unikt för seminariet är att de allra flesta av talarna är kvinnor – manliga talare medverkar endast i punkterna som handlar om jämställdhet och mångfald.

Men Fastighetskvinnan är inte ett event som bara riktar sig till kvinnor. Det riktar sig till alla som vill nätverka, bli inspirerade och uppdaterade om trenderna på fastighetsmarknaden.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet? Kontakta:

Eddie Ekberg
0736 - 57 43 16
eddie.ekberg@fastighetssverige.se

Anthon Näsström
0720-707824
anthon.nasstrom@nordicpropertynews.com

Arrangörer:Partners:

Se film från ett tidigare event här:

Mer från Fastighetssverige