Image
Julie Lam vann den första upplagan av Årets Unga Fastighetskvinna. Här är hon tillsammans med juryn; Kerstin Lindberg Göransson, Kristina Alvendal och Agneta Jacobsson.
Julie Lam vann den första upplagan av Årets Unga Fastighetskvinna. Här är hon tillsammans med juryn; Kerstin Lindberg Göransson, Kristina Alvendal och Agneta Jacobsson. Bild: Niclas Liedberg/Pixprovider

Här är Årets Unga Fastighetskvinna

Fastighetskvinnan En överlycklig Julie Lam, projektutvecklare på Peab, tilldelades priset för Årets Unga Fastighetskvinna på onsdagen. - Det känns fantastiskt. Det trodde jag inte för några år sedan när jag inte ens kunde språket, säger Julie Lam.
Publicerad den 4 September 2014

Prisutdelningen ägde rum på seminariet Fastighetskvinnan på Grand Hotel i Stockholm, som Fastighetssverige arrangerar.

De tre finalisterna – Therese Rattik, Areim, Helena Ekman, Diligentia, och Julie Lam, Peab – presenterades och intervjuades av moderatorn Helena Stålnert.

Finalisterna visste inte på förhand vem som skulle vinna – och Julie Lam blev överväldigad vid beskedet.

- Jag kan knappt tro att det är sant…

Julie Lam fick ta emot ett vackert konstverk, signerat Anna Ehrner, av Kerstin Lindberg Göransson, vd för Akademiska Hus, som är prissponsor för Årets Unga Fastighetskvinna.

Julie Lam kom till Sverige för åtta år sedan och kunde då ingen svenska.

Hon hade tidigare studerat i Frankrike och arbetat i Storbritannien. Hon fick sitt första jobb i Sverige hos Arcona, där hon arbetade med kostnadskalkyler. Så småningom började hon arbeta inom produktion och projektledning. Efter fem år gick hon vidare till Ikano som projektledare inom bostadsutveckling med ett projekt i Ursvik. Sedan kontaktades hon av Peab och hon är nu projektutvecklare för Peabs framgångsrika arbete i stadsdelen Ulriksdal i Solna.

Juryn, som utsåg vinnaren – och som tidigare har utsett finalisterna – bestod av Agneta Jacobsson, DTZ (ordförande), Kerstin Lindberg Göransson, Akademiska Hus, och Kristina Alvendal, Airport City Stockholm.

Juryns motivering lyder:
”Genom ett stort mod, målmedvetenhet och genomförandekraft har Årets Unga Fastighetskvinna lyckats utmana traditionellt tänkande och konventioner på många plan. Hon förtjänar uppmärksamhet inte bara för sin raka framtoning och uppfinningsrikedom, utan framför allt för sina uppnådda resultat.

Årets Unga Fastighetskvinna präglas starkt av sin internationella bakgrund. Hon har sina rötter i tre världsdelar och talar fem språk flytande. Hon är en kvinnlig förebild i dagens Sverige, där människor med olika utbildning, från olika kulturer och med olika bakgrund samarbetar för att utveckla samhället och fastighetsbranschen.”

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY