Image
Julie Lam vann den första upplagan av Årets Unga Fastighetskvinna. Här är hon tillsammans med juryn; Kerstin Lindberg Göransson, Kristina Alvendal och Agneta Jacobsson.
Julie Lam vann den första upplagan av Årets Unga Fastighetskvinna. Här är hon tillsammans med juryn; Kerstin Lindberg Göransson, Kristina Alvendal och Agneta Jacobsson. Bild: Niclas Liedberg/Pixprovider

Här är Årets Unga Fastighetskvinna

Fastighetskvinnan En överlycklig Julie Lam, projektutvecklare på Peab, tilldelades priset för Årets Unga Fastighetskvinna på onsdagen. - Det känns fantastiskt. Det trodde jag inte för några år sedan när jag inte ens kunde språket, säger Julie Lam.
Publicerad den 4 September 2014

Prisutdelningen ägde rum på seminariet Fastighetskvinnan på Grand Hotel i Stockholm, som Fastighetssverige arrangerar.

De tre finalisterna – Therese Rattik, Areim, Helena Ekman, Diligentia, och Julie Lam, Peab – presenterades och intervjuades av moderatorn Helena Stålnert.

Finalisterna visste inte på förhand vem som skulle vinna – och Julie Lam blev överväldigad vid beskedet.

- Jag kan knappt tro att det är sant…

Julie Lam fick ta emot ett vackert konstverk, signerat Anna Ehrner, av Kerstin Lindberg Göransson, vd för Akademiska Hus, som är prissponsor för Årets Unga Fastighetskvinna.

Julie Lam kom till Sverige för åtta år sedan och kunde då ingen svenska.

Hon hade tidigare studerat i Frankrike och arbetat i Storbritannien. Hon fick sitt första jobb i Sverige hos Arcona, där hon arbetade med kostnadskalkyler. Så småningom började hon arbeta inom produktion och projektledning. Efter fem år gick hon vidare till Ikano som projektledare inom bostadsutveckling med ett projekt i Ursvik. Sedan kontaktades hon av Peab och hon är nu projektutvecklare för Peabs framgångsrika arbete i stadsdelen Ulriksdal i Solna.

Juryn, som utsåg vinnaren – och som tidigare har utsett finalisterna – bestod av Agneta Jacobsson, DTZ (ordförande), Kerstin Lindberg Göransson, Akademiska Hus, och Kristina Alvendal, Airport City Stockholm.

Juryns motivering lyder:
”Genom ett stort mod, målmedvetenhet och genomförandekraft har Årets Unga Fastighetskvinna lyckats utmana traditionellt tänkande och konventioner på många plan. Hon förtjänar uppmärksamhet inte bara för sin raka framtoning och uppfinningsrikedom, utan framför allt för sina uppnådda resultat.

Årets Unga Fastighetskvinna präglas starkt av sin internationella bakgrund. Hon har sina rötter i tre världsdelar och talar fem språk flytande. Hon är en kvinnlig förebild i dagens Sverige, där människor med olika utbildning, från olika kulturer och med olika bakgrund samarbetar för att utveckla samhället och fastighetsbranschen.”

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Fastighetskvinnan 2024

Var: Grand Hotel, Stockholm (Vinterträdgården)

När: 5 september, 09.00 - 16.00

Pris: 5995 kronor exkl. moms 

Du anmäler dig till seminariet här.

Ambitionen är Fastighetskvinnan ska vara det mest inspirerande fastighetsseminariet i Sverige, där framgångsrika förebilder lyfts fram i rätt sammanhang, vilket i förlängningen leder till en bredare och mer jämställd fastighetsbransch – ett affärsseminarium som gör skillnad!

Förutom klassiska business-punkter behandlar seminariet också mångfaldsfrågor i det svenska näringslivet, med fokus på fastighetsbranschen. Unikt för seminariet är att de allra flesta av talarna är kvinnor – manliga talare medverkar endast i punkterna som handlar om jämställdhet och mångfald.

Men Fastighetskvinnan är inte ett event som bara riktar sig till kvinnor. Det riktar sig till alla som vill nätverka, bli inspirerade och uppdaterade om trenderna på fastighetsmarknaden.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet? Kontakta:

Eddie Ekberg
0736 - 57 43 16
eddie.ekberg@fastighetssverige.se

Anthon Näsström
0720-707824
anthon.nasstrom@nordicpropertynews.com

Arrangörer:Partners:

Se film från ett tidigare event här:

Mer från Fastighetssverige