Image

Han räddar Allokton

BOLAG Det är den danske miljardären Ole Vagner som leder investerargruppen som ska rädda krisdrabbade Allokton. Det uppger källor för Dagens Industri.
Publicerad den 9 September 2008

Häromdagen meddelade Allokton att man tecknat ett letter of intent med investerare om en nyemission som ska ge bolaget 100 miljoner kronor.

Källor till Dagens Industri uppger nu att det rör sig om Ole Vagner, grundare av det danska fastighetsbolaget Keops.

Överenskommelsen som Vagner ska ha tecknat med Allokton innebär, enligt DI, att han – och de övriga investerarna - köper minst 14,8 miljoner nyemitterade aktier till kursen 6,75 kronor. I går handlades Alloktonaktien till sju kronor.

De nuvarande aktieägarna i Allokton kommer också att erbjudas att teckna aktier till samma pris.

Beroende på hur många av de gamla aktieägarna som nappar på erbjudandet kommer Vagnergruppen att äga mellan 32 och 48 procent av aktierna i Allokton, skriver DI.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Eastnines orubbliga tro på kontor – så ska de växa framöver

Bolag Efter höstens försäljning av innehavet i ryska bolaget MFG och med en ny affärsplan i ryggen står Eastnine redo att växa rejält framöver. För Fastighetssverige berättar vd:n Kestutis Sasnauskas om de ambitiösa tillväxtmålen, varför man har en sådan benhård tro på kontorssegmentet och vilken typ av transaktioner som bolaget tittar på framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige