Image

Allokton köps ut?

BOLAG En entreprenör i fastighetsbranschen är intresserad av att ta över hela eller delar av det krisdrabbade bolaget Allokton. I somras nämnde Allokton själva utköp från börsen som en möjlighet att reda ut de ekonomiska problemen.
Publicerad den 3 September 2008

Bengt Öhman, som arbetar med frågor om tvångsförvaltning hos Hyresgästföreningen, säger till Affärsvärlden:
- Jag får samtal från entreprenörer som undrar hur det ligger till med bland annat Allokton. Det handlar främst om en entreprenör som siktar på att ta över hela eller delar av beståndet, säger Bengt Öhman.

Öhman vill inte uppge vem eller vilka som är intresserade av att ta över fastigheterna.

Hyresgästföreningen gjorde nyligen en granskning av Allokton, efter att bristande underhåll på många av fastigheterna i Huddinge gjorde att fasaderna riskerade att rasa.

- Det är det största beståndet av lägenheter som jag har utrett kring frågan om tvångsförvaltning, säger Bengt Öhman till Affärsvärlden.

- Men de har kallat in konsulter nu inom cement- och betongteknik. Så mitt ärende där är avslutat.

Men Hyresgästföreningen fortsätter att följa det krisdrabbade bolaget.
- Vi följer dem och bevakar dem. Så fort vi får signaler om att saker och ting inte fungerar som det borde kan det bli aktuellt med att föreslå tvångsförvaltning.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Carl Janglin beskriver turbulensen på OP: "Tvingades krympa för att överleva"

Bolag Oscar Properties avgående vd Carl Janglin berättar för Fastighetssverige varför han lämnar bolaget, hur pressen har varit de senaste månaderna och varför den korta tiden på bolaget inte blev som han hade tänkt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige