Image

Allokton presenterar krisplan

BOLAG I slutet av juni kunde Alloktons dotterbolag Allokton Properties AB inte klara av ränteinbetalningarna på ett obligationslån med ett nominellt värde om 110 miljoner danska kronor (motsvarande knappt 140 miljoner svenska kronor). Nu har bolaget inlett förhandlingar med samtliga bolagets finansiella intressenter.
Publicerad den 28 Juli 2008

Bolaget förhandlar med seniorbanker, juniorbanker, obligationsinnehavare och aktieägare. Den nyemission man tidigare har kommunicerat ingår fortfarande som ett alternativ i den samlade lösningen för att styrka bolagets finansiella ställning.

Allokton tittar på möjligheten att uppnå förbättringar i fastighetsförvaltningen genom stordriftsfördelar, exempelvis genom att samordna administrationen med en eller flera andra aktörer på den svenska fastighetsmarknaden

Bolaget överväger även en försäljning av ett mindre antal egendomar som finansiellt och driftsmässigt ligger utanför de långsiktiga mål och visioner som bolaget arbetar efter.

Allokton Properties AB:s intention är att före utgången av september 2008 ska ha en reviderad plan för dess framtida drift på plats.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige