Image

Allokton presenterar krisplan

BOLAG I slutet av juni kunde Alloktons dotterbolag Allokton Properties AB inte klara av ränteinbetalningarna på ett obligationslån med ett nominellt värde om 110 miljoner danska kronor (motsvarande knappt 140 miljoner svenska kronor). Nu har bolaget inlett förhandlingar med samtliga bolagets finansiella intressenter.
Publicerad den 28 Juli 2008

Bolaget förhandlar med seniorbanker, juniorbanker, obligationsinnehavare och aktieägare. Den nyemission man tidigare har kommunicerat ingår fortfarande som ett alternativ i den samlade lösningen för att styrka bolagets finansiella ställning.

Allokton tittar på möjligheten att uppnå förbättringar i fastighetsförvaltningen genom stordriftsfördelar, exempelvis genom att samordna administrationen med en eller flera andra aktörer på den svenska fastighetsmarknaden

Bolaget överväger även en försäljning av ett mindre antal egendomar som finansiellt och driftsmässigt ligger utanför de långsiktiga mål och visioner som bolaget arbetar efter.

Allokton Properties AB:s intention är att före utgången av september 2008 ska ha en reviderad plan för dess framtida drift på plats.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige