Image

100-miljonersplåster till blödande Allokton

INVESTERING Allokton meddelade sent i fredags eftermiddag att man har undertecknat ett Letter of Intent med en investerare om att investera minimum 100 miljoner kronor i Allokton AB. Avsikten är att kunna teckna ett slutligt avtal under oktober 2008.
Publicerad den 8 September 2008

Allokton meddelade sent i fredags eftermiddag att man har undertecknat ett Letter of Intent med en investerare om att investera minimum 100 miljoner kronor i Allokton AB. Avsikten är att kunna teckna ett slutligt avtal under oktober 2008.

Intentionen är att den nye investeraren tecknar minst 14 800 000 nyemitterade aktier till en kurs om 6,75 kronor, totalt 100 miljoner kronor. Emissionskursen motsvarar budkursen på First North de tre senaste dagarna. Nuvarande aktieägare erbjuds att teckna aktier till samma pris.

Erbjudandet förutsätter att erforderliga beslut tas på en extra bolagsstämma. Kallelse till denna kommer att ske så snart det slutliga avtalet färdigförhandlats.

Genomförandet av den planerade emissionen säkrar bolagets framtida drift.

Utöver den planerade emissionen, är bolaget i långt framskridna förhandlingar med bolagets finansiella intressenter, såväl banker som obligationsägarna i dotterbolaget Allokton Properties AB, avseende lånevillkoren. Som tidigare meddelats, avser Bolaget att offentliggöra resultatet av dessa förhandlingar under september månad. Resultatet av förhandlingarna bedöms vara slutförda under oktober.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Carl Janglin beskriver turbulensen på OP: "Tvingades krympa för att överleva"

Bolag Oscar Properties avgående vd Carl Janglin berättar för Fastighetssverige varför han lämnar bolaget, hur pressen har varit de senaste månaderna och varför den korta tiden på bolaget inte blev som han hade tänkt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige