Image

Här är Alloktons krisplan

BOLAG Nu presenterar Allokton sin krisplan för hur bolaget ska klara av sina finanser. Bolaget hoppas mycket på investeraren, som har tecknat en avsiktsförklaring om att gå in med 100 miljoner kronor. Dock är inget avtal klart.
Publicerad den 1 Oktober 2008

Allokton menar att man sedan juli 2008 som utlovat skapat förbättringar inom alla områden. Med fullt genomslag av de planerade driftsmässiga förbättringarna och genomförande av fastighetsförsäljningar och nyemission, kommer bolagets fortsatta drift att vara säkerställd, och bolaget kan därmed framöver upprätthålla en normaliserad relation till dess intressenter.

Den viktigaste ingrediensen i krisplanen är investeraren – som ryktas vara den danske miljardären Ole Vagner – som har ingått en avsiktsförklaring om en investering om minst 100 miljoner kronor.

Allokton hoppas att ett slutgiltigt avtal ska tecknas innan slutet av oktober. Bolaget kallar till en extra bolagsstämma så snart avtalet är klart.

Vidare har man "mottagit positiva indikationer" från en rad befintliga aktieägare till att teckna nya aktier till samma pris som investeraren.

När det gäller obligationsägarna i dotterbolaget Allokton Properties AB har bolaget utarbetat en alternativ plan för hur bolaget ska kunna betala räntan inom den ettåriga åtgärdsperioden. Förslaget kommer att på kort sikt minska likviditetspressen på bolaget men medför omvänt en högre inlösningskurs år 2015.

Bolaget är dock inställt på att söka en lösning som gör att räntebetalningen kan ske inom åtgärdsperioden utan att obligationsvillkoren behöver ändras. Detta kan uppnås genom försäljning av en eller flera fastigheter eller genom att moderbolaget Allokton AB lånar ut kapital från den förväntade nyemissionen till Allokton Properties AB. Det har i sammanhanget ingåtts ett avtal med en svensk fastighetsmäklare om att sälja en eller flera av bolagets fastigheter.

Bolaget har också förhandlat om justeringar av de existerande lånevillkoren för Allokton Properties AB – förhoppningen är att villkoren formellt godkänns av styrelsen i veckan – och Allokton Properties II AB, vars avtal är tecknat.
För Allokton Properties III AB har de existerande lånens löptider förlängts.

Bolaget tecknade dessutom den 1 juli ett nytt avtal om en mer effektiv hyresadministration, som ska förbättra bolagets driftsresultat.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Låg aktivitet på transaktionsmarknaden – men fortfarande mycket kapital som kommer fortsätta investera"

Bolag CBRE stärker sin rådgivningsverksamhet med Daniel Hummel som ny vd för den svenska verksamheten. För Fastighetssverige berättar han om nya tjänsten på CBRE, återkomsten till fastighetsbranschen och ger sin syn på transaktionsmarknaden 2024.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige