Image

Hållbarhetspris till ridsportcenter i Linköping

Bygg/Arkitektur Smedstad Ridsportcenter i Linköping får ta emot Lövsta Future Challenges hållbarhetspris 2017.
Publicerad den 23 Februari 2017

Man får priset för sin satsning på en miljösmart anläggning och ett sätt att driva verksamheten där både hästarnas, människornas och naturens behov stått i fokus.

– Linköpings kommun är väldigt glada över att Smedstad ridsportcenter hedras med Lövsta Future Challenges hållbarhetspris. Linköping är en stad som växer så det känns extra roligt att vi kan visa att det går att bygga en stor ridanläggning, i en unik och känslig naturmiljö – i en oas nära stadskärnan. Smedstad ridsportcenter är en klimatsmart anläggning med hållbara materialval och verksamheten har ett tydligt fokus på social hållbarhet i sitt arbetssätt – en bra grund för en långsiktig satsning säger Karin Olanders, kultur- och fritidsdirektör i Linköpings kommun.

Anläggningen är ett led i Linköpings kommuns satsning på ridsport. Kommunens fastighetsbolag Lejonfastigheter, som också äger fastigheten, fick i uppdrag att bygga anläggningen och har gjort det på ett innovativt sätt med stor kunskap om hästhållning, miljöaspekter och en förståelse för stallet som en mötesplats för alla.

Verksamhetsansvariga för Smedstad Ridsportcenter är Haga Stall & Omsorg som flyttade in i den nybyggda anläggningen under sommaren 2016.

– Vi är hedrade över att få motta Lövsta Future Challenges hållbarhetspriset, och det är särskilt roligt att ett samverkansprojekt som Smedstad ridsportcenter uppmärksammas. Tillsammans har vi under många år format anläggningen med långsiktighet i vår kikare, för att ge de bästa hållbara förutsättningarna för ridsporten, säger Ann de Jonge, vd för Lejonfastigheter.

– Vi valde Smedstad Ridcenter eftersom de har ett väl sammanhållet hållbarhetstänk, med fokus både på miljö och social hållbarhet. Att se hur bra det kan bli när kommunen verkligen satsar och de som står för driften lägger ribban högt är inspirerande. Att man dessutom hittat samarbetsmöjligheter med Linköpings Universitet är också spännande, säger Alexandra Mörner, initiativtagare till Lövsta Future Challenge Jumping och den som lett juryn till Hållbarhetspriset i sitt arbete.

Lövsta Future Challenges hållbarhetspris delas 2017 ut för andra gången.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Vi kan höja budet – om ni säljer"

Bolag Lennart Sten om manövern som ledde till seger i budstriden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY