Image

Grandab genomför stor kontorsuthyrning i Mölndal

Uthyrning Förra året köpte Grandab en 6 000 kvadratmeter stor fastighet i Mölndal som var på väg att tomställas. Nu genomför Grandab en av de större kontorsuthyrningarna i Göteborgsområdet på senare tid och fyller större delen av fastigheten.
Publicerad den 16 April 2015
Grandab hyr ut 5 000 kvadratmeter i sin projektfastighet i Mölndal. Bild: Grandab
Grandab hyr ut 5 000 kvadratmeter i sin projektfastighet i Mölndal.

Grandab hyr ut cirka 5 000 kvadratmeter kontor i fastigheten Gastuben 3 i Mölndal till Santa Maria och Paulig Professional.

De ingår i den familjeägda internationella koncernen Paulig Group som grundades 1876 och som i dag är känd för produkter inom kaffe, internationella matkoncept, kryddor, snacks och hälsosam mat.

Koncernens verksamheter har växt ur sina befintliga kontorslokaler i Mölndal och Högsbo och tagit beslut om att samlokalisera sig i nya verksamhetsanpassade lokaler i fastigheten Gastuben 3.

Fastigheten är belägen i Åbroområdet i Mölndals kommun och innehåller cirka 6 000 kvadratmeter kontorslokaler. Fastigheten förvärvades av Grandab med investerare i februari 2014 och var då fullt uthyrd till Astra Zeneca men med vetskap om att Astra Zeneca kommer att avflytta under våren 2015.

I samband med att fastigheten tomställs startar ombyggnadsarbetet för att anpassa lokalerna till Santa Marias och Paulig Professionals verksamhet. Santa Maria är det ledande smaksättningsvarumärket I Nordeuropa och erbjuder kryddor, Tex Mex och andra internationella matkonceptprodukter samt BBQ-såser till kunder både inom dagligvaruhandeln och foodservice.

Verksamheten har sina rötter i den te- och kryddbutik, som C.G Leon öppnade år 1911 i Göteborg.

Paulig Professional erbjuder kaffelösningar utanför hemmet, till exempel kontor, restauranger, hotell och caféer. Affärsenheten hjälper sina kunder att skapa en framgångsrik kaffeverksamhet och erbjuder fullservicelösningar för njutbara kaffeupplevelser. Förutom högkvalitativt kaffe erbjuder Paulig Professional även maskiner, underhållstjänster, finansieringsavtal, säljfrämjande stöd och kaffeutbildningar.

Lokalerna ska ha en publik del och redan i receptionen ska lokalen spegla Paulig Groups gemensamma mission ”Exploring Great Taste” genom visuell kontakt med köksstudio, baristashowroom, externa konferensrum etcetera. Lokalerna skall vara färdigställda till februari 2016 då inflyttning beräknas ske.

- När nu Paulig Group samlokaliserar verksamheten för bolagen Santa Maria och Paulig Professional, vilka var för sig är starka varumärken, är det ett privilegium att tillsammans vara med och utforma fastigheten och lokalerna för deras framtida verksamhet vilka skall spegla deras mission ”Exploring Great Taste”. När vi förvärvade fastigheten var vi övertygade om att fastigheten kommer att stå sig bra på marknaden tack vare dess strategiska position och utformning och det är glädjande att Paulig Group delar vår uppfattning, säger Carl Petre, partner i Grandab Management.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Westerlinds och A-hus satsar på småhus i Norrland

Bostäder Westerlinds ska representera A-hus, Sveriges tredje största husleverantör, i ny satsning på den norrländska marknaden. Det handlar om en totalentreprenad, främst på expansiva orter som exempelvis Skellefteå, Sundsvall och Umeå. Fastighetssverige har talat med Tobias Wikström, affärsområdeschef på Westerlinds, och han utesluter inte nyanställningar på sikt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige