Image

Grandab säljer efter drygt ett års innehav

Transaktioner Grandab köpte, tillsammans med investerare, fastigheten Gastuben 3 i Mölndal i februari 2014. Fastigheten skulle då bli tomställd. Grandab har sedan hyrt ut nästan hela fastigheten och säljer nu vidare till Klövern.
Publicerad den 4 Juni 2015
Grandab säljer Gastuben 3 i Mölndal till Klövern. Bild: Krook & Tjäder
Grandab säljer Gastuben 3 i Mölndal till Klövern.

Fastigheten är belägen i Åbroområdet i Mölndals kommun och innehåller cirka 6 000 kvadratmeter kontorslokaler. Fastigheten förvärvades av Grandab med investerare i februari 2014 med vetskapen om att befintligt hyresavtal med Astra Zeneca skulle löpa ut under våren 2015.

I mars 2015 tecknades ett nytt långt hyreskontrakt med Santa Maria AB vilka tillsammans med Paulig Professionals skall samlokalisera sig i nya verksamhetsanpassade lokaler. Inom kort startar ombyggnadsarbetet för att anpassa lokalerna till deras verksamhet och lokalerna skall stå klara för tillträde 1 februari 2016.

- I vår affär låg att hyra ut och utveckla fastigheten inom fem år. Det har varit stimulerande att, i samverkan med Santa Maria, utveckla fastigheten och lokalerna för Santa Marias och Paulig Professionals framtida verksamhet. När nu fastigheten går in i nästa fas är det glädjande att Klövern tar över stafettpinnen samtidigt som vi kan redovisa en god avkastning på vår investering, säger Mikael Hasselberg, partner i Grandab Management.

I affären har Advokatfirman Allié varit säljarens juridiska rådgivare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Advokatfirman Allié på Branschguiden

-En allierad rådgivare

Allié är en advokatbyrå med specialisering på fastighetsrelaterad juridik – allt från förvärv, exploatering, entreprenad, hyra och arrende till överlåtelse. Vi levererar juridisk och kommersiell spetskompetens i en strävan att tillgodose fastighetsbranschens behov av en modern juridisk rådgivare.

Allié består av advokater med ett genuint intresse för fastigheter, juridik och problemlösning. Vår bakgrund av arbete med fastighetsrelaterade frågor vid större advokatbyråer, fastighetsbolag och domstol gör att vi gemensamt kan erbjuda spetskompete...

Läs mer om Advokatfirman Allié på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Fler vill ha tyst på kontoret

Stora Kontorsdagen Göteborg 25 procent av svenska kontorsarbetare meddelar att de saknar utrymmen för tyst och fokuserat arbete på sin arbetsplats. Det visar en Demoskopundersökning beställd av Mer Arkitekter. Bristen på denna typ av arbetsplatser leder till stress och sjukfrånvaro. Utformningen och användandet av arbetsplatser har nu blivit en folkhälsofråga.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige