Image

Göteborgsbolag tar krafttag mot andrahandsuthyrningar

Bostäder Bostadsbolagen i Göteborg ökar insatserna för att stoppa olovliga andrahandsuthyrningar, rapporterar GP.
Publicerad den 5 Januari 2017

Olovlig andrahandsuthyrning av lägenheter är ett problem i bostadsbristens Göteborg. För att förhindra att folk försöker tjäna pengar på den problematiska boendesituationen i staden tar bostadsbolagen nu krafttag för att stoppa de olovliga uthyrningarna, rapporterar GP.

Under det senaste året har minst 250 hyresgäster förlorat sin kontrakt på grund av olovlig uthyrning. Även för de privata bolagen är situationen ett problem, även om färre fall upptäcks av de privata bolagen.

Wallenstam sade under 2016 upp åtta hyresgäster. Nu planerar bolaget att lägga större resurser på att säkerställa att rätt person bor i bostaden.

”Vi märker att värdet på en hyresrätt ökar i takt med den ökande bostadsbristen. Det är allt färre som säger upp lägenheten även om man inte längre behöver den. En del utnyttjar det faktum att det inte finns något straff kopplat till olovlig andrahandsuthyrning och därför blir det svårt att komma åt problemet”, skriver Wallenstams kommunikationschef Elisabeth Vansvik i en kommentar till GP.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige