Image
Peter Wahlgren och Anna Eckerstig.
Peter Wahlgren och Anna Eckerstig. Bild: GoCo Development

Goco rekryterar Chalmersfastigheters vice vd

Bolag Nu är det klart att Anna Eckerstig blir ny projektutvecklingschef för innovationsklustret Goco Health Innovation City i Mölndal. Anna Eckerstig kommer närmast från Chalmersfastigheter i rollen som vice vd, hållbarhetschef samt enhetschef. Nu ska hon axla ansvaret för utveckling och implementering av fastighetsprojektet med fokus på innovation och hälsa.
Publicerad den 2 Juni 2020

Framtidens hälso- och innovationsområde Goco Health Innovation City är en joint venture mellan Next Step och Vectura Fastigheter, i nära samarbete med Astra Zeneca. Innovationsområdet söder om Göteborg i Mölndal skall attrahera forskare, entreprenörer och talanger från hela världen. Fokus ligger på hälsa, medicinsk utveckling och digitalt entreprenörskap. På områdets 100 000 kvadratmeter finns det plats för 350 bolag, bostäder, hotell och levande grönområden.

Anna Eckerstig är civilingenjör och har över 30 års erfarenhet ifrån fastighetsbranschen och ytterligare erfarenhet ifrån hållbarhetsarbete. Anna Eckerstig kommer närmast ifrån Chalmersfastigheter i rollen som vice vd, hållbarhetschef samt enhetschef och har innan dess arbetat både som projektledare på konsultsidan på Ramböll och Hifab, samt i produktion på Peab, Kraftbyggarna och NCC.
– Precis som många andra bolag som arbetar med innovation är utmaningen att hitta rätt talanger. Det är därför med stor glädje som vi välkomnar Anna Eckerstig till organisationen. Med sin erfarenhet och bakgrund inom akademin, projektledning och fastigheter är Anna den perfekta pusselbiten när vi nu realiserar projektet, säger Peder Wahlgren, vd på Goco Development.

Anna Eckerstig startar sin anställning i höst och ska då axla ansvaret för utveckling och implementering av fastighetsprojektet med fokus på innovation och hälsa.
– Goco Health Innovation City har på kort tid blivit en snackis i branschen och deras ambitioner tilltalar mig, och det känns fantastiskt kul att få förtroendet och att vara med på utvecklingsresan. Byggnaderna i sig är ju egentligen bara grunden för att faktiska möten mellan människor ska få möjlighet att äga rum. Jag stimuleras av utmanande uppgifter och jag ser fram emot att bidra med min kunskap för att tillsammans utveckla en miljö för hälsoinnovation, säger Anna Eckerstig, ny projektutvecklingschef på Goco Development.

Byggnationen är redan igång och den första byggnaden blir en skräddarsydd, modern laboratoriebyggnad för Fujirebio, ett japansk världsledande bolag inom cancer-diagnostikutveckling. Fastigheten är på 8 000 kvadratmeter och står klar för det globala bolaget i augusti 2021.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige