Image
Dronning Mauds gate 15 i Oslo.
Dronning Mauds gate 15 i Oslo. Bild: Genesta

Genesta säljer i Oslo

Transaktioner Genesta säljer sin andel av fastigheten Dronning Mauds gate 15 i centrala Oslo för fonden GNRE Fund II:s räkning. Det är Carnegie Norway som köper fastigheten på uppdrag av Nordea Liv.
Publicerad den 1 Mars 2019

När GNRE Fund II (Genesta Nordic Real Estate Fund II) köpte fastigheten år 2016 var cirka hälften av lokalerna lediga. Under Genestas innehav har fastigheten uppgraderats och re-brandats för att attrahera CBD-hyresgäster med fokus på attraktiva kontorsfaciliteter och centralt läge. Fastigheten är i dag fullt uthyrd med hyresgäster som Malling & Co och advokatbyrån Glittertind. Fastigheten är miljöcertifierad enligt Breeam.
– Försäljningen visar att fondens strategi är lyckad och ger goda resultat. År 2016 startade vi renoveringen och det är glädjande att se att vi lyckats skapa en värdeökning som ger våra institutionella investerare en bra avkastning. Under vår tid som ägare har cirka 95 procent av ytan antingen hyrts ut eller fått nya omförhandlade kontrakt. Det har skett på ungefär hälften av tiden vi trodde det skulle ta, säger David Neil, vd för Genesta.
– Köpet av Dronning Mauds gate 15 passar perfekt in i Nordea Livs investeringsprofil, där portföljen baseras på högkvalitativa fastigheter i CBD-segmentet för långsiktigt ägande, säger Fredrik Bø, chef för Project Finance i Carnegie Norway.

Genesta har haft Pangea Property Partners och Selmer som rådgivare under transaktionen. Haavind har varit Carnegie Norway:s rådgivare.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Genesta på Branschguiden

Genesta är ett oberoende fondbolag med inriktning mot kommersiella fastigheter på den nordiska marknaden. Med våra fonder kan institutionella investerare ta del av såväl utmärkt tillgångsförvaltning som unik lokal marknadskännedom.

Vår organisation är vertikalt integrerad, och våra kunniga medarbetare säkerställer en hög kvalitet inom alla nyckelfunktioner – analys, förvärv, fondförvaltning och tillgångsförvaltning. Genesta har kontor i Sverige, Finland, Danmark och Luxemburg. Våra 31 anställda är hängivna i arbetet med att realisera den inneboende potentialen i ko...

Läs mer om Genesta på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Pilotprojektets slutsats: Si och så med byggaktörsdrivna detaljplaner

Bygg/Arkitektur Stadsbyggnadsnämnden har i budget för 2020 och 2023 fått i uppdrag av kommunfullmäktige att pröva och utvärdera så kallade byggaktörsdrivna planprocesser. Slutsatserna har nu presenterats i ett utlåtande av stadsbyggnadskontoret, och man kan konstatera att det är högt och lågt i fynden från de tre pilotprojekten som staden använt sig av. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige