Image

Genesta köper i centrala Oslo

Transaktioner Genesta Nordic Real Estate Fund II köper kontorsfastigheten Dronning Mauds gate 15 i centrala Oslo från Eksportfinans ASA.
Publicerad den 31 Mars 2016
Annons
Image
David Neil. Bild: Genesta
David Neil. Genesta köper ett centralt kontorshus i Oslo. Bild: Genesta
Genesta köper ett centralt kontorshus i Oslo.

Dronning Mauds gate 15 omfattar 9 400 kvadratmeter uthyrningsbar yta i ett attraktivt kontorsläge i närheten av Rådhusplassen, Kungliga slottet och det nya Nasjonalmuseet. Trafikhubben Nasjonalteatret ligger bara 300 meter från fastigheten, med tillgång till kollektivtrafik såsom tunnelbana, bussar, spårvagn och flygtåg.

- Dronning Mauds gate 15 ger oss en möjlighet att förvärva en förstklassig utvecklingsfastighet i en av de nordiska huvudstäderna och passar perfekt in i vår investeringsstrategi. Vi är mycket glada över att ha kunnat förvärva fastigheten från Eksportfinans och ser fram emot en fortsatt god dialog med dem som hyresgäster i fastigheten, säger Genestas vd David Neil.

- Vi har tidigare ägt flera fastigheter i Oslo och har en positiv erfarenhet av den norska marknaden. Därför är vi extra glada att kunna återvända till Norge och letar nu efter ytterligare investeringsmöjligheter där, säger David Neil.

Detta är det tredje förvärvet för GNRE Fund II:s räkning. Fonden har hittills tagit in kapital om närmare 250 miljoner euro och målsättningen är att ta in totalt 350 miljoner euro vilket beräknas uppnås under sommaren.

GNRE Fund II:s strategi är att erbjuda institutionella investerare exponering mot investeringar i kontorsfastigheter med utvecklingspotential i Stockholm, Köpenhamn, Helsingfors och Oslo. Fonden investerar även i butiks- och logistikfastigheter i de nordiska storstadsområdena.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Genesta på Branschguiden

Genesta är ett oberoende fondbolag med inriktning mot kommersiella fastigheter på den nordiska marknaden. Med våra fonder kan institutionella investerare ta del av såväl utmärkt tillgångsförvaltning som unik lokal marknadskännedom.

Vår organisation är vertikalt integrerad, och våra kunniga medarbetare säkerställer en hög kvalitet inom alla nyckelfunktioner – analys, förvärv, fondförvaltning och tillgångsförvaltning. Genesta har kontor i Sverige, Finland, Danmark och Luxemburg. Våra 31 anställda är hängivna i arbetet med att realisera den inneboende potentialen i ko...

Läs mer om Genesta på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Fortsatt stark transaktionsmarknad – men tydliga trendskiften

Bolag Trots tuffare ekonomiska förutsättningar och en börs i gungning har den svenska transaktionsmarknaden hållit bra tempo även under årets andra kvartal, och enligt transaktionsrådgivaren Pangeas beräkningar ser 2022 ut att kunna bli det historiskt sett näst starkaste genom tiderna. Men det finns nya utmaningar för bolagen och en hel del trendskiften har skett under året – det här berättar Pangeas analyschef Mikael Söderlundh mer om för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige