Image

Första investeringen för Genestas nya fond

Transaktioner Genestas nya fond, Genesta Nordic Real Estate Fund II (GNRE Fund II) har nu gjort sin första investering – fonden har köpt två kontorsfastigheter i centrala Helsingfors för 36,3 miljoner euro, motsvarande cirka 335 miljoner kronor.
Publicerad den 23 Juni 2015
David Neil. Bild: Genesta
David Neil.

GNRE Fund II köper kontorsfastigheterna Antinkatu 1 och Bulevardi 21 i centrala Helsingfors av statliga Senatfastigheter.

- De båda fastigheterna passar perfekt in i investeringsstrategin för Genestas nya fond. De har utmärkta lägen och erbjuder intressanta renoverings- och uthyrningsmöjligheter, säger Genestas vd David Neil.

Antinkatu 1 omfattar 11 200 kvadratmeter uthyrningsbar kontorsyta och är belägen i Kamppi-distriktet, endast 100 meter från Kamppis shoppinggalleria och tunnelbanestation. Byggnaden uppfördes 1952 med syfte att inhysa ett statligt tryckeri, och har sedan dess byggts om till kontorsfastighet. Bland hyresgästerna finns bland annat det finska Riksrevisionsverket samt Arbets- och näringsministeriets TE-Tjänster.

Bulevardi 21 erbjuder 10 100 kvadratmeter uthyrningsbar yta på en av Helsingfors mest välkända och attraktiva gator, omgiven av kaféer och restauranger. Fastigheten byggdes 1961 som kontorsfastighet för den finska staten. Bland annat har magistraten än i dag flera våningsplan i fastigheten.

Senatfastigheters vd Jari Sarjo:
- Avyttringen stärker den finska regeringens fastighets- och lokalstrategi. Målsättningen med den är att frigöra tillgångar som är uppbundna i fastigheter på värdefulla innerstadsadresser, och istället allokera dessa tillgångar till regeringens kärnverksamheter, säger han.

Enligt finsk lag kräver affären ett godkännande av den finska riksdagen. Detta väntas ske i slutet av 2015.

FAKTA/ GNRE Fund II
Fonden avslutade nyligen sin första investeringsrunda där man säkrade kapital om 152 miljoner euro från fyra institutionella investerare. Målsättningen är att ta in totalt 350-400 miljoner euro i kapital. Fonden investerar i kontorsfastigheter i Stockholm, Köpenhamn, Helsingfors och Oslo. Fonden investerar även i butiks- och logistikfastigheter kring de nordiska storstadsregionerna.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Genesta på Branschguiden

Genesta är ett oberoende fondbolag med inriktning mot kommersiella fastigheter på den nordiska marknaden. Med våra fonder kan institutionella investerare ta del av såväl utmärkt tillgångsförvaltning som unik lokal marknadskännedom.

Vår organisation är vertikalt integrerad, och våra kunniga medarbetare säkerställer en hög kvalitet inom alla nyckelfunktioner – analys, förvärv, fondförvaltning och tillgångsförvaltning. Genesta har kontor i Sverige, Finland, Danmark och Luxemburg. Våra 31 anställda är hängivna i arbetet med att realisera den inneboende potentialen i ko...

Läs mer om Genesta på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Fler vill ha tyst på kontoret

Stora Kontorsdagen Göteborg 25 procent av svenska kontorsarbetare meddelar att de saknar utrymmen för tyst och fokuserat arbete på sin arbetsplats. Det visar en Demoskopundersökning beställd av Mer Arkitekter. Bristen på denna typ av arbetsplatser leder till stress och sjukfrånvaro. Utformningen och användandet av arbetsplatser har nu blivit en folkhälsofråga.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige