Image

Fyra fastighetsbolag i samarbete för att stärka Rosengård

Bygg/Arkitektur Balder, Heimstaden, Victoria Park och MKB satsar tillsammans 500 000 kronor på att utreda förutsättningarna för att föverkliga stadsutvecklingsprojektet Culture Casbah i Rosengård.
Publicerad den 14 Januari 2015
Culture Casbah. Bild: Lundgaard.
Culture Casbah.

– För Balders del känns det oerhört positivt att vi fyra fastighetsbolag samverkar, säger Erik Selin, vd för Fastighets AB Balder.

Tanken är att Culture Casbah ska knyta samman staden och minska de mentala avstånden mellan Rosengård och andra bostadsområden i Malmö.

– En positiv utveckling av Rosengård kommer att öka attraktiviteten för Malmö som helhet. Ökad sammankoppling mellan stadens olika delar kommer att bidra till att göra Malmö än mer levande och intressant som bostadsort, säger Patrik Hall, vd för Heimstaden AB.

Den tänkta Rosengårds station vid kontinentalbanan blir en viktig del i det planerade bygget av Culture Casbah. Stationen kommer att bidra till ökad rörlighet till och från stadens östra delar och det redan centralt belägna läget kommer att förstärkas ytterligare.

– Vi har alla ett intresse av att utveckla Malmö i allmänhet och Rosengård i synnerhet. Tillsammans får vi bättre förutsättningar för att göra det på både kort och lång sikt, vilket kommer att öka trygghet och trivsel för alla boende i områdena, säger Peter Strand, vd för Victoria Park AB.

Projektet kan komma att ändras till omfång och innehåll. För närvarande beräknas Culture Casbah att tillföra cirka 200 nya bostäder och ett större utbud av affärer och andra kommersiella lokaler för de boende i Rosengård och för övriga Malmöbor. Förhoppningen är att MKB ska kunna flytta in sitt huvudkontor i Culture Casbahs torn så snart det står klart.

– Det är med glädje som vi ser att det finns intresse för att utveckla Rosengård och Malmö. Culture Casbah är ett unikt stadsutvecklingsprojekt och vi behöver vara många aktörer för att kunna förverkliga det, säger Terje Johansson, vd för MKB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Victoriahem AB på Branschguiden

I början av 2022 förenades Victoria Park och Hembla under det gemensamma varumärket Victoriahem. Tillsammans tar vi hand om 39 000 familjers hem i 31 kommuner, från Uppsala i norr till Trelleborg i söder.

Vårt fokus är att långsiktigt äga, förvalta och rusta upp bostäder i miljonprogramsområden, samtidigt som vi bygger fler bostäder. Vi har 500 medarbetare, de flesta jobbar nära våra hyresgäster i våra bostadsområden. En tät dialog med de boende och samverkan med andra samhällsaktörer är centralt i vår verksamhet. Vår ägare Vonovia är Europas största bostadsbolag...

Läs mer om Victoriahem AB på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

EU-satsning för energieffektiva bostäder testas i Göteborg

Energi/miljö Ett nytt EU-projekt, ThumbsUp, ska utveckla och demonstrera energilagringslösningar i bostäder. Projektet, som involverar 19 företag, universitet och forskningscentra, koordineras av Veolia i Spanien, medan svenska Johanneberg Science Park samordnar hur lösningen ska testas. Detta sker i Göteborg på HSB Living Lab, en av tre demonstrationsplatser.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige