Image
Fortinova, med Anders Johansson som vd, tar in över 200 miljoner kronor i en riktad emisson från Ica-handlarnas Förbund, med Jakob Pettersson som investeringsansvarig.
Fortinova, med Anders Johansson som vd, tar in över 200 miljoner kronor i en riktad emisson från Ica-handlarnas Förbund, med Jakob Pettersson som investeringsansvarig. Bild: Fortinova/Ica-handlarnas Förbund

Fortinova på väg mot notering

Bolag Fortinova tar in över 200 miljoner kronor från Ica-handlarnas Förbund i en riktad nyemission inför en planerad notering på Nasdaq First North Premier Growth Market.
Publicerad den 1 Juli 2020

Fortinova Fastigheter AB, ett onoterat fastighetsbolag som förvärvar, utvecklar och förvaltar bostadsfastigheter i västra Sverige, har säkrat över 200 miljoner kronor i en riktad nyemission inför en planerad notering på Nasdaq First North Premier Growth Market. Investeringen görs av Ica-handlarnas Förbund och likviden från investeringen kommer huvudsakligen att användas till fastighetsförvärv.

Anders Johansson, vd på Fortinova, kommenterar:
– Ica-handlarnas Förbund är en välrenommerad, långsiktig fastighetsinvesterare och en mycket välkommen aktieägare i Fortinova. Ica-handlarnas Förbund tillför både kapital och erfarenhet och stärker Fortinova ytterligare i den framtida tillväxtresan. Den genomförda placeringen är ett styrkebesked i rådande marknadsklimat. Vi avser att omsätta kapitalet som tillförs till värdeskapande fastighetsförvärv, som kommer göra Fortinova till ett större och ännu mer attraktivt bolag inför den planerade noteringen på Nasdaq First North Premier Growth Market inom tolv månader.

Jakob Pettersson, investeringsansvarig på Ica-handlarnas Förbund, kommenterar:
– Fortinova är ett attraktivt bolag med bra tillgångar och en tydlig strategi med inriktning mot bostäder i västra Sverige, som möjliggör en stabil avkastning och exponering mot växande städer. Fortinovas tydliga entreprenörsanda och grundarnas centrala roll i såväl bolagsledningen som i ägarbasen skapar bra förutsättningar för fortsatt värdeskapande. Vi ser fram emot ett långsiktigt och betydelsefullt ägande i Fortinova, där vi stöttar bolaget i arbetet mot en notering och i den fortsatta tillväxtresan.

SEB har agerat som finansiell rådgivare och Advokatfirman Vinge som legal rådgivare avseende transaktionen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Kicki Björklund: "Vi borde inte prata om utsatta – utan eftersatta – områden"

Bygg/Arkitektur Som tidigare vd för Bostadsbolaget är Kicki Björklund engagerad i hur bostadsområden ska kunna utvecklas och göras tryggare. Engagemanget mattas heller inte av – trots att hon numera är pensionär. Det Kicki Björklund framför allt saknar i branschen är långsiktighet. – Fastigheter är en viktig del i alla människors liv och samtidigt en stor investeringsbransch. Det går liksom inte riktigt ihop.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige