Image

Första spadtaget för nytt trygghetsboende i Högsby

Bostäder I dag byggstartar Riksbyggens kooperativa hyresrättsförening Emådalen Trygga Hem i Högsby. Ett symboliskt första spadtag tas i närvaro av boende, verksamhetspersonal, kommunanställda, politiker, byggherre och entreprenörer.
Publicerad den 2 November 2015
Projektet omfattar både nybyggnation och renovering. Bild: Riksbyggen
Projektet omfattar både nybyggnation och renovering.

Projektet omfattar nybyggnation och renovering på Mogården i Högsby och på Välengården i Fagerhult. Totalt blir det 101 nya vård- och trygghetsboenden i hyresrättsform, men med påverkansmöjligheter för de äldre som i en bostadsrätt.

– Mottagandet i kommunen är positivt, då behovet att se över lokalerna för äldreboendeverksamhet är stort. Andelen seniorer kommer att öka med 25 procent till år 2021, säger Anna Norregårdh Arnesson, projektledare på Riksbyggen.

Emådalen Trygga Hem äger bostäderna, kommunen driver verksamheten och Riksbyggen kommer att ta hand om den dagliga skötseln och utvecklingen av fastigheterna.

– Långsiktighet är en av värderingarna som föreningen Emådalen Trygga Hem vill stå för. Det genomsyrar hela projektet – bland annat genom en tydlig och öppen dialog mellan parterna och genom att använda en lokal byggentreprenör, PGJ Bygg från Oskarshamn, säger Anders G Jacobson, marknadsområdeschef på Riksbyggen.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige