Image

Första spadtaget för Humanistiska teatern i Uppsala

Bygg/Arkitektur Nu tas det första spadtaget för Humanistiska teatern i Engelska parken i Uppsala. Den nya teatern ska främja en öppen humanistisk dialog inom Uppsala universitet.
Publicerad den 14 April 2015
Humanistiska teatern byggs i Engelska parken i Uppsala. Bild: Akademiska Hus
Humanistiska teatern byggs i Engelska parken i Uppsala.

Den amfiteater-inspirerade hörsalen ska främja en öppen humanistisk dialog inom Uppsala universitet mellan ämnen och fakulteter samt mellan universitetet och det omgivande samhället.

Vid byggstarten hålls tal av Eva Åkesson, rektor för Uppsala universitet, Margaretha Fahlgren, professor i litteraturvetenskap vid Uppsala universitet, Bo Eklöf, ordförande Humanistiska teaterns vänner och Peter Bohman, regiondirektör Akademiska Hus region Uppsala.

Intentionerna att bygga en amfiteater-inspirerad hörsal på Uppsala universitet har funnits sedan humanistiskt centrum invigdes i kvarteret engelska parken år 2004. Nu sätts spaden i jorden. Målet är att skapa ett spännande rum med en varm atmosfär, där publiken på ett naturligt sätt kan vara involverad i samtal snarare än att bara vara åhörare. Salen kommer att rymma runt 140 sittplatser med mikrofon vid varje plats. Humanistiska teatern kommer att bli en arena för alla som vill bidra till det humanistiska samtalet, både i och utanför universitetet och beräknas stå klar vid årsskiftet 2016/17.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige