Image

Första affären i Danmark för Sveafastigheter

Transaktioner Sveafastigheter Fond III gör sin första transaktion i Danmark genom förvärvet av en bostadsportfölj i Köpenhamn.
Publicerad den 5 Oktober 2012
Simon de Chateau. Foto: Eddie Ekberg. Bild: Eddie Ekberg
Simon de Chateau. Foto: Eddie Ekberg.

Sveafastigheter förvärvar en portfölj bestående av 82 ägarlägenheter i Ørestad City med en total uthyrningsbar area om 7 000 kvadratmeter. Lägenheterna förvärvas från CarVal Investors för en köpeskilling om 143 miljoner kronor.
- Vi har analyserat den danska fastighetsmarknaden en längre tid och bedömer att tidpunkten för förvärv är gynnsam. Vi är glada att kunna göra Sveafastigheters första förvärv i Danmark och vi avser att vara en aktiv investerare och fastighetsägare på den danska marknaden, säger Simon de Château, vd för Sveafastigheter.

Accura var juridisk rådgivare till Sveafastigheter i transaktionen.


Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Domstolen: Domstolsverket gjorde felaktig upphandling med Castellum

Juridik Det var vid upphandlingen inför byggnationen av en ny domstolsbyggnad i Jönköping som Domstolsverket genom att inte konkurrensutsätta samtliga delar av en upphandling har genomfört en otillåten direktupphandling med Castellum. Domstolsverket menar att de kunnat använda sig av hyresundantaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige