Image

Sveafastigheter säljer ägarlägenheter i Köpenhamn

Transaktioner Sveafastigheter säljer 70 ägarlägenheter i Köpenhamn till Bouwfonds Investment Management.
Publicerad den 2 Mars 2015

Sveafastigheter Fund III säljer lägenheterna i samarbete med North Property Asset Management som är lokal partner avseende fastighetsförvaltning.

Köaren Bouwfonds IM är avdelningen för fastighetsinvesteringar inom Rabo Real Estate Group, som är ett av Europas ledande fastighetsbolag.

De 70 lägenheterna, som är belägna på Edvard Thomsens Vej 7A-C i Örestad, är sålda som ett lägenhetsblock. Sveafastigheter köpte lägenheterna under 2012.

- Örestad är ett attraktivt bostadsområde i Köpenhamn, med spännande arkitektur och direkt närhet till både stadskärnan och Kastrup. Vi har arbetat aktivt med förvaltningen av lägenheterna med fokus på att omstrukturera hyreskontrakten och förbättra det långsiktiga driftnettot, säger Mikael Pehrsson på Sveafastigheter.

Leimdörfer Danmark och Bruun & Hjejle var säljarens rådgivare i processen.

Sveafastigheter är en ledande nordisk fastighetsfondförvaltare. Bolaget grundades 2003 och förvaltar för tillfället tillgångar i Sverige, Finland, Danmark och Estland till ett värde om totalt 1 miljard euro. Företaget etablerade sin första fond, Sveafastigheter Sverige I, 2003 och sin andra fond, Sveafastigheter Fund II, 2006. Sveafastigheters senaste fond, Sveafastigheter Fund III, samlade 317 M EUR i eget kapital.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Hovrätten: Skottlossning och termosbomber är inte skäl till vräkning

Juridik Besittningsrätten ska vara stark. Men hur stark får den vara? Den frågan kan man ställa sig efter Svea hovrätts dom där MKB försökt vräka en hyresgäst i Malmö. De boende i lägenheten har kopplingar till kriminella nätverk konstaterar både hyresnämnden och hovrätten. Trots det tolkas hyreslagstiftningen som att det inte går att vräka hyresgästerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige