Image

Forsen leder renovering av Bocanderska palatset

Bygg/Arkitektur Hufvudstaden har anlitat Forsen för att leda arbetet med att totalrenovera fasaden på Bocanderska palatset i kvarteret Pumpstocken på Birger Jarlsgatan i Stockholm.
Publicerad den 30 Mars 2016
Bocanderska palatset. Bild: Hufvudstaden
Bocanderska palatset.

– Ett av de större momenten blir att byta ut gamla bärande stenpelare mot nyhuggna. Även gamla konsoler och fönsteromfattningar ska bytas ut. Stenen kommer från Öland och Baerlocher i Schweiz och huggs av mycket skickliga stenhuggare. Samma stenhuggare som arbetar med slottets renovering där vi sköter byggledningen. Förutom det ska balkongerna repareras och höjas, hela fasaden omputsas och fönstren ska få ny färg, säger Samantha Bonnevier, projektledare på Forsen. 

Huset är ritat av Georg Hagström och Fritiof Ekman och stod färdigt 1900. Det var då rikt dekorerat med stenar, guldmosaik och alfreskomålningar. I dag återstår endast stenen från ursprungsdekorationerna.

Arbetet kommer att pågå fram till senhösten 2016.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Forsen AB på Branschguiden

Forsen är ett byggprojektledningsföretag med kontor på flera orter i Sverige. Våra medarbetare leder effektiva och hållbara byggprojekt för både privata och offentliga kunder. Vi har kompetens inom bostad, hus och anläggning. Vi hyllar olikhet, kreativitet, omtänksamhet och annat som gör det roligt att gå till jobbet. Forsen är certifierat som en utmärkt arbetsplats enligt Great Place to Work Intitute (GPTW).

Läs mer om Forsen AB på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter jätteaffären – redan uppnått rekordvolym för transaktioner

Transaktioner Den enorma affären mellan Heimstaden och Akelius innebär att 2021 redan är ett rekordår vad gäller transaktionsvolym. Fastighetssverige tittar närmare på året som gått och faktorerna bakom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY