Image

Forsen leder hotellbygge i nya Hagastaden

Bygg/Arkitektur 242 rum, restauranger, konferensanläggning och kanske ett bageri. Kungsleden och Nobis skapar en ny destination och mötesplats i den framväxande Hagastaden.
Publicerad den 6 April 2016
Forsen utvecklar ett designhotell i Hagastaden. Bild: Kungsleden
Forsen utvecklar ett designhotell i Hagastaden.

Ett nytt designhotell som kommer bidra till att ett helt kvarter byter karaktär.

– Hotellet blir en oas i den nya stadsdelen för både hotellgäster, grannar, besökare och turister, säger Louise Landberg, projektledare på Forsen.

Fastighetsägaren Kungsleden har skrivit ett 20-årigt hyresavtal med Nobis om ett nytt designhotell i fastigheten Blästern på Gävlegatan i Stockholm. Fastigheten omfattar idag 15 000 kvadratmeter kontor och garage, som ska byggas om till hotell med 242 rum och på sikt även moderna kontor. Forsen har fått uppdraget att leda hela ombyggnaden.

– Vi svarar för projektering, projektledning och produktionsledning. Och vi gör det som delad entreprenad (CM). På så vis kan vi optimera produktionstidplanen och få full kontroll på kostnaderna, säger Louise Landberg.

Fastigheten ritades på 1930-talet av arkitekten Sigurd Lewerentz och har bland annat varit kontor och magasin åt svenska Philips.

– Det är två arkitektoniskt värdefulla byggnader, som nu ska omvandlas men fortfarande behålla sin karaktär. Det finns flera utmaningar i detta – bland annat de låga våningshöjderna, placeringen mitt i ett citykvarter och bevarandet av innergården. Ambitionen är att väva ihop de publika ytorna med den gröna innergården. Hela kvarteret kommer att bli en oas i Stockholms mest expansiva område.
Hotellet förväntas kunna öppna hösten 2018.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Forsen AB på Branschguiden

Forsen är ett byggprojektledningsföretag med kontor på flera orter i Sverige. Våra medarbetare leder effektiva och hållbara byggprojekt för både privata och offentliga kunder. Vi har kompetens inom bostad, hus och anläggning. Vi hyllar olikhet, kreativitet, omtänksamhet och annat som gör det roligt att gå till jobbet. Forsen är certifierat som en utmärkt arbetsplats enligt Great Place to Work Intitute (GPTW).

Läs mer om Forsen AB på Branschguiden

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Här gör Stockholms hetaste cafékedja nästa etablering

Uthyrning Öppnar nytt på hajpade gatan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige