Image
Martin Hagforsen.

Martin Hagforsen ny affärschef på Specialfastigheter

Karriär Specialfastigheter har anställt Martin Hagforsen som affärschef. Han kommer närmast från en tjänst som key account manager vid ledningsstabens planeringsenhet på Fortifikationsverket.


Ulrika Sjöö.

Forsen tillsätter gruppchef i Stockholm

Karriär Forsen har rekryterat Ulrika Sjöö som nu gruppchef i Stockholm.


Ann Gunnarsson.

Forsen tillsätter Ann Gunnarsson som affärsenhetschef

Karriär Ann Gunnarsson har jobbat i branschen i över 25 år och de senaste fem åren på Forsen som gruppchef och projektledare samt tidigare som regionchef på Projektgaranti, som sedan 2018 är en del av Forsen.


Jenny Björs.

Forsen anställer ny gruppchef – Jenny Björs

Karriär Jenny Björs kommer närmast från Frank Projektpartner där hon jobbat i drygt fem år.


Christian Sjösten.

Forsen etablerar sig i Luleå

Bolag I mars etablerar sig Forsen i Luleå. Christian Sjösten börjar då som projektledare.


På västra Kungsholmen bygger Fastighets AB Balder ett hus med 138 bostadsrätter i fyra huskroppar.

Forsen projektleder för Balder på Kungsholmen

Bygg/Arkitektur Nu omvandlas en gammal industritomt till ett nytt bostadsområde, precis utanför Stockholms stadskärna. På västra Kungsholmen bygger Fastighets AB Balder ett hus med 138 bostadsrätter i fyra huskroppar.
– Tiden är den kritiska faktorn här. Vi river därför den gamla kontorsfastigheten samtidigt som vi projekterar för det nya huset – något som kräver noggrann planering, säger Jimmy Tingdahl, projektledare på Forsen.


Forsen ingår partnerskap med Projektledarbyrån.

Forsen ingår partnerskap med Projektledarbyrån

Bolag Projektledarbyrån går in i Forsengruppen när Broviken utökar sin portfölj. I och med förvärvet utökar Forsengruppen sin geografiska närvaro och får in fler kompetenta samhällsbyggare.


Visionsbild, Kvarteret Johanna.

Forsen står för byggledningen i Hufvudstadens storsatsning

Bygg/Arkitektur Forsen hjälper Hufvudstaden med byggledningen när kvarteret Johanna i Fredstan utvecklas.
– Det här är Hufvudstadens största projekt under 2000-talet, så det är mycket spännande att få vara en del av det här, säger Kristofer Ehrenborg, byggledare Forsen.


Maria Nilsson.

Forsen rekryterar från Pilotage

Karriär Maria Nilsson, senast regionchef för Pilotage Syd, tillträder sin nya roll som affärsenhetschef på Forsen i Malmö i dag.


Karin Larsson, gruppchef Forsen, Västerås.

Forsen etablerar sig i Västerås – tillsätter gruppchef

Karriär – Jag är superpeppad på att vara den som leder arbetet när vi nu etablerar oss i Västerås. Det är en intressant marknad och vi vill ta marknadsandelar, säger Karin Larsson, gruppchef Västerås.


Magnus Lindblom.

Forsen rekryterar från Skanska

Karriär Magnus Lindblom är ny gruppchef och projektledare på bostadsenheten på Forsen.


Annika Hofsten Selin lämnar WSP för att bli vd på Forsen.

Forsens nya vd vill sätta "laget framför jaget"

Bolag Annika Hofsten Selin blir ny vd på Forsens i december. För Fastighetssverige berättar hon om det nya uppdraget och planerna framåt.


Bengt Johansson.

Bengt Johansson slutar som vd för Forsen

Bolag Bengt Johansson kommer att lämna sin befattning som verkställande direktör för Forsen AB under hösten 2021, men kvarstår som vd tills en ny vd tillträder.


Ebba Pilo Karth

Forsen rekryterar ny CFO

Karriär Forsen rekryterar Ebba Pilo Karth som ny CFO. Hon kommer närmast från Stena Fastigheter Stockholm.


En varsam återuppbyggnad av Vildmannen 7 på Biblioteksgatan i Stockholm pågår.

Forsen hjälper Hufvudstaden med återuppbyggnaden av brandfastighet

Bolag – Det här är ett spännande projekt från början till slut, säger Tomas Prag, produktionschef, Forsen. Bakom den tunna väggskivan ut från gatan pågår ett unikt och omfattande arbete att bygga upp en helt ny fastighet. Forsen bistår Hufvudstadens projektledare.


Dan Nilsson.

Forsen utser ny gruppchef anläggning i Göteborg

Bolag Dan Nilsson har jobbat på Forsen sedan slutet av 2019 och har nu blivit utsedd till gruppchef för anläggarna på Göteborgskontoret.
– Jag tackade otvivelaktigt ja till tjänsten. Göteborg är en spännande region och jag vill vara en del av utvecklingen på anläggningssidan, säger Dan Nilsson, projektledare och gruppchef.


Camilla Mattsson.

"Hållbarhet är vägen framåt"

Bolag Forsen ökar nu arbetet med hållbarhetsfrågorna. Företagets hållbarhetschef Camilla Mattson berättar i en intervju med Fastighetssverige hur de tar sig an de här frågorna som blir allt viktigare i de flesta företag.


Domstolsverket i Malmö.

Forsen stöttar Castellum i det stora domstolsbygget

Bolag Castellum uppför norra Europas största domstolsbyggnad i Nyhamnen i Malmö. Huset består av 13 våningar och fastigheten omfattar sammanlagt cirka 34 000 kvadratmeter. Forsen stöttar projektledningen med resurser.


Liljevalchs konsthall med nya delen till höger.

Forsen projektleder när Stockholms stad bygger ut Liljevalchs konsthall

Bygg/Arkitektur Helgjutna betongkonstruktioner, en trång kulturmiljö och en projekt­organisation som byttes ut efter halva tiden – ombyggnaden av Liljevalchs konsthall är en tuff utmaning för alla parter och ställer höga krav på både teknik, organisation och ekonomi. Forsen svarar för projekt- och projekteringsledning, produktionsledning och installationssamordning på uppdrag av Stockholms stad.


Castellum renoverar Kryddfabriken i Nyhamnen, Malmö, med hjälp av Forsen.

Q-märkt kryddfabrik i Nyhamnen totalsaneras

Bygg/Arkitektur Riva ut, renovera och snygga till. Ungefär så var uppdraget när Forsen skulle projekt- och byggleda en mindre ombyggnad av en gammal industrifastighet i Malmö, på uppdrag av Castellum Öresund.
– Men den visade sig innehålla en hel del miljöfarliga ämnen. Så det slutade med att vi i princip fick totalsanera hela fastigheten, säger Forsens projektledare Emma Wetterstrand.