Image
Konserthuset i Stockholm ska ansiktslyftas till 100-årsjubiléet.
Konserthuset i Stockholm ska ansiktslyftas till 100-årsjubiléet. Bild: Mats Lundqvist

Forsen projektleder när Konserthuset i Stockholm ska renoveras

Stockholm Lagom till 100-årsjubiléet 2026 ska Konserthuset i Stockholm få en ny fasad. Forsen kommer bistå med projektledning, projekteringsledning, byggledning och kontrollansvar.
Publicerad den 10 September 2024

Med utgångspunkt i en tidigare framtagen förstudie ska Forsen leda renoveringsprojektet via projektering till produktion och överlämning. Beställare är Stockholms Konserthusstiftelse och generalkonsult är Ahlqvist & Almqvist arkitekter AB.

Konserthuset vid Hötorget är ett av Sveriges största arkitektoniska mästerverk, skapat av arkitekten Ivar Tengbom under en expansiv tid i Stockholms historia. Invändiga renoveringar har skett löpande men Konserthusets exteriöra renovering görs nu alltså inför det stundande 100-årsjubiléet. Den något krävande tidsplanen innebär att projektet måste delas upp i två etapper. I den första renoveras fasaderna ut mot Kungsgatan och Hötorget, därefter pausas arbetena inför jubiléet 2026 för att sedan återupptas i en andra etapp.

– Fasadrenoveringar i sig hör inte till de mest komplexa projekten men när det handlar om en av Stockholms mest välkända och kulturellt värdefulla byggnader, dessutom mitt i city, blir det något helt annat, menar Roger Lindqvist, Affärsenhetschef, Forsen.

Konserthuset är Kungliga Filharmonikernas hem, här arrangeras årligen över 200 konserter, utställningar och andra evenemang, och varje år riktas dessutom världens blickar hit i samband med Nobelprisutdelningen.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är branschens hetaste free agents

Karriär Flera personer har lämnat eller är på väg att lämna tunga poster i fastighetsbranschen och sällar sig därmed till skaran av så kallade free agents. Fastighetssverige har tittat närmare på några av de hetaste profilerna som finns lediga.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige