Image
Visionsbild, Kvarteret Johanna.
Visionsbild, Kvarteret Johanna. Bild: General Architecture

Forsen står för byggledningen i Hufvudstadens storsatsning

Bygg/Arkitektur Forsen hjälper Hufvudstaden med byggledningen när kvarteret Johanna i Fredstan utvecklas. – Det här är Hufvudstadens största projekt under 2000-talet, så det är mycket spännande att få vara en del av det här, säger Kristofer Ehrenborg, byggledare Forsen.
Publicerad den 5 November 2021

Förberedande arbeten pågår redan nu i de fyra befintliga fastigheterna och på den så kallade "Johanna-tomten" som stått orörd efter en svår brand 2005.

Hufvudstaden skapar nya handelsplatser, restauranger, service och kontor samtidigt som kulturhistoriska intressanta fastigheter kommer att tas tillvara. Sammanlagt rör det sig om totalt 44 000 kvadratmeter ny- och ombyggnation.
– Projekt av den här storleken är alltid utmanande. När det dessutom utförs innanför vallgraven, i hjärtat av Göteborg, kräver det att vi tar stor hänsyn till intilliggande fastigheter, stadens invånare och logistiken kring bygget, säger Kristofer Ehrenborg, byggledare Forsen.

Projektet färdigställs successivt, som helhet under åren 2025-2026 med inflyttning av nya hyresgäster. Forsens uppdrag omfattar byggledning av samverkansprojekt mellan Hufvudstaden och NCC.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Forsen AB på Branschguiden

Forsen är ett byggprojektledningsföretag med kontor på flera orter i Sverige. Våra medarbetare leder effektiva och hållbara byggprojekt för både privata och offentliga kunder. Vi har kompetens inom bostad, hus och anläggning. Vi hyllar olikhet, kreativitet, omtänksamhet och annat som gör det roligt att gå till jobbet. Forsen är certifierat som en utmärkt arbetsplats enligt Great Place to Work Intitute (GPTW).

Läs mer om Forsen AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så blir Rånes framtid efter Amastens ledningsrockad

Bolag SBB har beslutat om den framtida ledningen för Amasten och valt att ersätta Mikael Rånes med Lars Thagesson som vd. Mikael Rånes berättar själv för Fastighetssverige hur den närmaste framtiden blir.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY