Image

Forsen bakom nya ägarlägenheter på Östermalm

Bostäder Arbetet med lägenheterna påbörjades under hösten 2014 och inflyttning sker under våren.
Publicerad den 31 Mars 2016
Fem lägenheter har byggts. Bild: Forsen
Fem lägenheter har byggts.

Eftersom man äger och disponerar lägenheten fullständigt ökar självbestämmandet. Det går även att pantsätta, belåna, hyra ut och överlåta lägenheten, precis som vilken annan fastighet som helst.

– Byggformen är utmanade, men också väldigt rolig. Det innebär att en fastighet delas upp i horisontalplan. En fastighet med egen lagfart kan därmed ligga ovanför en annan. Vid tredimensionell fastighetsbildning är det också vanligt att den övre fastigheten har servitut för exempelvis trapphus och hissar, säger Per Dahlgren, projektledare på Forsen.

Arbetet påbörjades hösten 2014 med att taket revs och fem ägarlägenheter om 110 till 190 kvadratmeter byggdes. I vår är det inflyttning. I lägenheterna är vissa utrymmen och anordningar gemensamma. Man delar vägg och bjälklag men även trapphus, hiss, entré och vissa schakt med grannarna. Man har delat på de tekniska systemen och dragit många separata matningar upp till de nya lägenheterna: el, värme och vatten.

– Projekt i city innebär alltid små ytor för avlastning, kranar och materialupplag. Här hade vi ytterligare en byggteknisk utmaning eftersom vi rev av befintligt tak och fick ha ett väderskydd tills vi hade tätt tak. Komplexiteten gör också att teamet är viktigt. Janrik & Co och AB Equator Stockholm har varit värdefulla samarbetspartners, säger Per Dahlgren.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Forsen AB på Branschguiden

Forsen är ett byggprojektledningsföretag med kontor på flera orter i Sverige. Våra medarbetare leder effektiva och hållbara byggprojekt för både privata och offentliga kunder. Vi har kompetens inom bostad, hus och anläggning. Vi hyllar olikhet, kreativitet, omtänksamhet och annat som gör det roligt att gå till jobbet. Forsen är certifierat som en utmärkt arbetsplats enligt Great Place to Work Intitute (GPTW).

Läs mer om Forsen AB på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter jätteaffären – redan uppnått rekordvolym för transaktioner

Transaktioner Den enorma affären mellan Heimstaden och Akelius innebär att 2021 redan är ett rekordår vad gäller transaktionsvolym. Fastighetssverige tittar närmare på året som gått och faktorerna bakom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY