Image
Björn Rosengren, styrelseordförande i Fastator.
Björn Rosengren, styrelseordförande i Fastator. Bild: Fastator

Fastator tillsätter internutredning efter medieuppgifter

Bolag Med anledningen av uppgifter i en ny bok, som rapporterats av Aftonbladet, angående Fastators vd och störste ägare Joachim Kuylenstierna väljer bolagets styrelse att tillsätta en utredning kring Joachim Kuylenstiernas förehavanden.
Publicerad den 20 November 2023

I ett pressmeddelande skriver Fastator att man väljer att tillsätta en internutredning, med hjälp av oberoende advokat Björn Wendleby från Harvest Advokatbyrå, för att gå till botten med informationen som kommit fram angående Joachim Kuylenstierna:

"Idag den 20/11 har det publicerats artiklar i media som gör gällande att Fastator, genom vd Joachim Kuylenstiernas historiska förehavanden genom sin tidigare arbetsgivare, skulle kunna vara involverade i affärer som strider mot svensk lag.

Styrelsen i Fastator ser extremt allvarligt på den information som har kommit fram i materialet. Det tillvägagångssätt som återges i Aftonbladets artikel vore olagligt och är på intet sätt förenligt med hur vi bedriver vår verksamhet.

Styrelsen kommer att tillsätta en intern utredning, med hjälp av oberoende advokat Björn Wendleby från Harvest Advokatbyrå, för att gå till botten med den information som har kommit fram. Skulle utredningen komma fram till att det föreligger något olagligt i Joachim Kuylenstiernas förehavanden kopplat till hans engagemang i Fastator kommer det att hanteras. Resultatet av utredningen kommer att delges marknaden.

Som börsbolag är marknadens och allmänhetens förtroende naturligtvis av yttersta vikt för oss. Vi kommer att lägga all vår kraft på att räta ut eventuella frågetecken för att återställa förtroendet för Fastator."

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Fastator på Branschguiden

Som det enda fastighetsnischade investmentbolaget på aktiemarknaden ger Fastator investerare och sparare en unik tillgång till fastighetssektorn som investeringsobjekt. Vårt spektrum av fastighetsrelaterade verksamheter skapar en bred portfölj, där investerare får möjligheten att exponeras mot flera olika delsegment på fastighetsmarknaden och samtidigt ta del av värdeutvecklingen i sektorn som helhet.
Fastators affärsidé är att bygga värde genom att starta och initialt driva bolag inom fastighetsrelaterade segment där vi ser goda tillväxtmöjligheter. Vi tar ett aktivt ägarska...

Läs mer om Fastator på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sannolikt med sprickande bostadsbubbla: "Politiken måste desarmera krisen"

Bostäder Hur måste eller bör bostadspolitiken förändras och vad är solidarisk bostadspolitik? Det har en grupp på sex forskare har kartlagt i boken "Kris i bostadsfrågan". Fastighetssverige ringde upp en av forskarna för att höra vad de kommit fram till.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige