Den kontanta utdelningen och sakutdelningen beräknas således motsvara en total utdelning om 7,33 kronor per aktie i Fastator.
Sakutdelningen av aktier i Offentliga Hus motsvarar cirka sju procent av Fastators direkta och indirekta aktieinnehav i Offentliga Hus per denna dag. Inom ramen för sakutdelningen av aktier i Offentliga Hus kommer Fastator att ombesörja att innehavare av överskjutande andelar (fraktioner) erhåller ett kontantbelopp motsvarande fraktionens värde baserat på marknadsvärdet av aktien i Offentliga Hus.
Utöver förslaget till vinstutdelning kommer styrelsen inför stämman även att lägga fram förslag om att varje aktie i Fastator delas upp i fem (5) nya aktier, en så kallad aktiesplit 5:1, samt en främst med uppdelningen sammanhängande ändring av bolagsordningen. Aktiespliten avses genomföras efter att den kontanta utdelningen och sakutdelningen av aktier i Offentliga Hus genomförts.
Styrelsen avser att lägga fram förslagen vid en extra bolagsstämma i december 2020. Fastators styrelse har även beslutat att föreslå att extrastämman ger styrelsen mandat att besluta om avstämningsdag för utdelningen och aktiespliten. Det huvudsakliga innehållet i förslagen till beslut kommer att finnas i den kommande kallelsen till den extra bolagsstämman.
Som det enda fastighetsnischade investmentbolaget på aktiemarknaden ger Fastator investerare och sparare en unik tillgång till fastighetssektorn som investeringsobjekt. Vårt spektrum av fastighetsrelaterade verksamheter skapar en bred portfölj, där investerare får möjligheten att exponeras mot flera olika delsegment på fastighetsmarknaden och samtidigt ta del av värdeutvecklingen i sektorn som helhet.
Fastators affärsidé är att bygga värde genom att starta och initialt driva bolag inom fastighetsrelaterade segment där vi ser goda tillväxtmöjligheter. Vi tar ett aktivt ägarska...
Presenteras av Brandskyddsföreningen
Presenteras av CDVI
Presenteras av Aros Kapital
Presenteras av Fastighetsägarna Service
Presenteras av Fastighetsägarna Service
Transaktioner Hur blir transaktionsåret 2025, vilka faktorer kommer ha störst påverkan för dess utvecklingen, vilka segment blir heta respektive kalla och vilken roll kommer utländska aktörer spela på den svenska transaktionsmarknaden? En panel bestående av Erik Nyman, JLL, Peter Wiman, EY, Maryrose David, Savills, och Adam Tyrcha, Newsec, ger sin bild av transaktionsåret som står för dörren.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.