Image
Kabelverket 2.
Kabelverket 2. Bild: Fabege

Fabege köper för 812 miljoner av Revelop

Transaktioner Fabege köper fastigheten Kabelverket 2 i Älvsjö av Revelop. Den består av fyra kontorshus på cirka 22 000 kvadratmeter, som 1996 uppfördes för Ericssons räkning, men som nu är fullt uthyrda till andra hyresgäster. På fastigheten finns även en äldre byggnad från 1917 och framtida projektmöjligheter i en pågående detaljplan. Köpeskillingen före avdrag för latent skatt uppgår till 812 miljoner kronor och de årliga hyresintäkterna utgör cirka 50 miljoner kronor. Tillträde sker den 30 april 2022.
Publicerad den 2 April 2022

Stockholm stad har lanserat en kraftsatsning på att vända snedfördelningen av kontorsarbetsplatser i södra och norra Stockholm och har pekat ut Älvsjö som en viktig framtida kontorshubb söderut. I framtiden kommer pendeltågsstationen, som redan förbinder flera linjer, få sällskap av både tunnelbana och spårväg Syd.
– Vi tror starkt på tillväxten i södra Stockholm och genom förvärvet får vi en bra fastighet med framtida potential, stabila hyresgäster som genererar starkt kassaflöde, och detta i ett läge som passar väl in i vår utvecklingsstrategi söderut som går från Hammarby Sjöstad till Flemingsberg, kommenterar Stefan Dahlbo, vd och koncernchef för Fabege.
– Vi är stolta över att kunna omsätta vår hållbarhetsstrategi i praktiken genom att, med befintliga byggnader som plattform, skapa nya kontor och bostäder. Vi önskar Fabege lycka till med fastighetens fortsatta hållbarhetsresa, säger Revelops koncernchef Thomas Sipos.

Utöver kontorsytorna finns ett stort varmgarage med 350 parkeringsplatser. Köpet sker i form av ett bolagsförvärv.
– Förvärvet ger oss ytterligare välfungerande, bra kontor till konkurrenskraftiga hyror i ett tillväxtområde med närhet till Älvsjömässan, nya bostäder i närområdet och en hög tillgänglighet i kollektivtrafiken. Revelop har förvaltat och utvecklat fastigheten på ett bra sätt. Vi är nu glada över att Kabelverket 2 kommer in i vår portfölj och är mycket nöjda med affären, säger Johan Zachrisson, chef affärsutveckling på Fabege.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Modekedjans inrednings-satsning lämnar centralt läge

Uthyrning Efter fem år lämnar Ellos Home sin butik på Korsgatan mitt i Göteborgs CBD.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige